Σαν σήμερα στην F1 – 19/6

Σαν σήμερα το 1955

Σαν σήμερα το 1955 διεξήχθη το Ολλανδικό Grand Prix, με νικητή τον Juan Manuel Fangio. H Mercedes έκανε το 1-2, με τον Stirling Moss να τερματίζει δεύτερος. Τρίτος τερμάτισε ο Luigi Musso, ο οποίος φαινόταν ότι θα μπορούσε να απειλήσει τις δύο Mercedes, αλλά έκανε ένα τετακέ προς το τέλος του αγώνα κι έχασε χρόνο.

Juan Manuel Fangio & Stirling Moss, Mercedes, Dutch Grand Prix 1955
Σαν σήμερα το 1960

Διεξήχθη το Βελγικό Grand Prix, με νικητή τον Jack Brabham. Οι Alan Stacey και Chris Bristow σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ νωρίτερα στο τριήμερο οι Stirling Moss και Mike Taylor τραυματίστηκαν. Τον αγώνα κέρδισε ο Jack Brabham, με τον Bruce McLaren να τερματίζει δεύτερος, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Olivier Gendebien.

Belgian Grand Prix 1960
Σαν σήμερα το 1977

Διεξήχθη το Σουηδικό Grand Prix, με νικητή τον Jacques Laffite. Ωστόσο, ήταν μία αρκετά τυχερή νίκη δεδομένου ότι ο Mario Andretti βρισκόταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην πρωτοπορία. Ωστόσο, αναγκάστηκε να μπει στο τέλος του αγώνα στα pits, για να βάλει καύσιμα, τερματίζοντας, τελικά, έκτος. Οι Jochen Mass και Carlos Reutemann συμπλήρωσαν το βάθρο των νικητών.

Jacques Laffite, Matra, Swedish Grand Prix 1977
Σαν σήμερα το 1988

Διεξήχθη το Grand Prix του Detroit, με νικητή τον Ayrton Senna. Δεύτερος τερμάτισε ο Alain Prost, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Thierry Boutsen, έναν γύρο πίσω από τους δύο πρωτοπόρους. Κατά την διάρκεια του αγώνα το οδόστρωμα άρχισε να αποσυντίθεται, με αποτέλεσμα αυτό να ήταν το τελευταίο Grand Prix που έλαβε χώρα στην συγκεκριμένη πίστα.

Ayrton Senna, McLaren, Detroit Grand Prix 1988
Σαν σήμερα το 2005

Διεξήχθη το Αμερικάνικο Grand Prix, με νικητή τον Michael Schumacher. Σε αυτόν τον αγώνα δεν συμμετείχαν όσες ομάδες φορούσαν ελαστικά της Michelin, με αποτέλεσμα να εκκινήσουν στον αγώνα μόλις 6 μονοθέσια. Η τελευταία στροφή της Indianapolis ασκούσε μεγάλες πιέσεις στα ελαστικά της Γαλλικής εταιρείας, τις οποίες δεν μπορούσαν να αντέξουν. Αν και προτάθηκαν πολλές λύσεις, καμία δεν έγινε δεκτή κι έτσι όλες οι ομάδες, οι οποίες προμηθεύονταν ελαστικά από την Michelin, αποσύρθηκαν από τον αγώνα. Νικητής αναδείχθηκε ο Michael Schumacher, με τον Rubens Barichello να τερματίζει δεύτερος και στο τρίτο σκαλί του βάθρου να ανεβαίνει ο Tiago Monteiro. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

USA Grand Prix 2005
Σαν σήμερα το 2016

Διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Grand Prix στην πίστα του Baku, με νικητή τον Nico Rosberg. O μεγάλος του αντίπαλος στην μάχη του τίτλου, Lewis Hamilton, τερμάτισε πέμπτος, καθώς στις κατατακτήριες τράκαρε, ενώ στον αγώνα αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιό του. Δεύτερος τερμάτισε ο Sebastian Vettel, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Sergio Perez.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS