ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 16/11

Σαν σήμερα το 1892

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Tazio Nuvolari, ίσως ο καλύτερος προπολεμικός οδηγός αγώνων, ο οποίος πιθανότατα θα άφηνε το στίγμα του και στην Formula 1, αν δεν είχε βρει τραγικό θάνατο το 1949. Ανάμεσα στις καλύτερες του εμφανίσεις η νίκη του στο Nordschleife με την σαφώς υποδεέστερη (σε σχέση με την Μercedes) Alfa Romeo.

Tazio Nuvolari
Σαν σήμερα το 1936

Γεννήθηκε ο Skip Barber, ο οποίος αγόρασε το 1971 μία March και συμμετείχε σε 4 αγώνες με αυτήν. Αν και κατάφερε να τερματίσει σε δύο από αυτούς, βρισκόταν πολύ πίσω για να πάρει κατάταξη. Αγωνίστηκε σε δύο αγώνες το 1972, με καλύτερο τερματισμό την 16η θέση στο Watkins Glen. Μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες, ίδρυσε την δική του σχολή για τους αγώνες, από την οποία “αποφοίτησαν” πολλοί σπουδαίοι Αμερικάνοι οδηγοί.

Σαν σήμερα το 1958

Γεννήθηκε ο Roberto Guerrero, ο οποίος έκανε ντεμπούτο το 1982 για λογαριασμό της Ensign, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο του αγώνα, καθώς το πρώην αφεντικό του στην F2 αμφισβήτησε την νομιμότητα του συμβολαίου του, μη επιτρέποντάς του να αγωνιστεί. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε για λογαριασμό της Theodore και παρ’ όλο που εντυπωσίασε, η αναξιοπιστία του μονοθεσίου του δεν του επέτρεψε να πάρει σημαντικά αποτελέσματα. Βρέθηκε εκτός F1 στα τέλη του 1983, με τον καλύτερο τερματισμό του να είναι η 8η θέση στο Γερμανικό Grand Prix του 1982.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.