Σαν σήμερα στην F1 – 15/10

Σαν σήμερα το 1899

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Adolf Brudes, ο οποίος συμμετείχε σε ένα Grand Prix, σε εκείνο της Γερμανίας του 1952. Ωστόσο, μετά από μόλις 5 γύρους, εγκατέλειψε.

Σαν σήμερα το 1921

Γεννήθηκε ο Al Pease, ο οποίος συμμετείχε στα Καναδικά Grand Prix του 1967, του 1968 και του 1969. Προκρίθηκε σε δύο αγώνες, ενώ τα πολύ κακά μονοθέσιά του δεν του επέτρεπαν να είναι ανταγωνιστικός. Το 1967 ολοκλήρωσε 43 γύρους, προτού ο κινητήρας του stallάρει, με αποτέλεσμα να τρέξει στα pits, για να πάρει μία νέα μπαταρία, ενώ το 1969 αποκλείστηκε από τον αγώνα, επειδή ήταν πάρα πολύ αργός.

Σαν σήμερα το 1983

Γεννήθηκε ο ανιψιός του Ayrton Senna, Bruno. Παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του θείου του επηρέασε την καριέρα του, είχε μία πολύ αξιόλογη πορεία στις μικρές κατηγορίες, προτού ενταχθεί στην F1, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό των HRT, Lotus-Renault και Williams, με καλύτερο αποτέλεσμα μερικές έβδομες θέσεις.

Bruno Senna
Σαν σήμερα το 1983

Διεξήχθη το Grand Prix της Νοτίου Αφρικής, με νικητή τον Riccardo Patrese. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς και το πρωτάθλημα διεκδικούσαν οι Nelson Piquet, Rene Arnoux και Alain Prost. Οι ελπίδες του Arnoux εξανεμίστηκαν, όταν εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα της Ferrari του, ενώ κι ο Prost εγκατέλειψε με πρόβλημα στο turbo της Renault. Ωστόσο, ο Piquet έπρεπε να τερματίσει τουλάχιστον τέταρτος, για να πάρει το πρωτάθλημα. Βρισκόταν στην κορυφή, αλλά λόγω της αναξιοπιστίας της Brabham επέλεξε να κινηθεί συντηρητικά.

Άφησε τον teammate του, Riccardo Patrese, να τον προσπεράσει, ενώ αμέσως μετά τον προσπέρασαν οι Niki Lauda και Andrea de Cesaris. Τελικά, ο Piquet τερμάτισε τρίτος, καθώς ο Lauda εγκατέλειψε, κερδίζοντας το πρωτάθλημα για δύο βαθμούς (το τελευταίο πρωτάθλημα που πήρε ο οδηγός της Brabham), ενώ η Ferrari στέφθηκε πρωταθλήτρια κατασκευαστών.

Alain Prost, Renault, South African Grand Prix 1983

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS