Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Sainz – “Χωρίς το safety car, είχα την ευκαιρία για την 3η θέση”

Ο Carlos Sainz εξέφρασε την ικανοποίηση του για την 4η θέση που κατέκτησε στον αγώνα του GP Ιταλίας και δήλωσε ότι η 3η θέση ήταν στο χέρι του, εάν το safety car επέστρεφε στα pits

Από την αρχή ήταν δύσκολο το GP Ιταλίας για τον Sainz. Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari εκκίνησε από την 18η θέση, παρά την 3η θέση που κατέκτησε στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Sainz έβαλε νέο κινητήρα και αναγκάστηκε να εκκινήσει από το τέλος του grid. Στον αγώνα ο Ισπανός οδηγός κέρδισε 14 θέσεις και έφτασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει την τελευταία θέση του grid. Ωστόσο το αυτοκίνητο ασφαλείας που μπήκε, εξαιτίας της εγκατάλειψης του Daniel Ricciardo άλλαξε τα σχέδια του Sainz.

Ο Sainz εκκίνησε με την μέση γόμα και έφτασε το stint έως τον 29ο γύρο. Στον 30ο γύρο μπήκε στα pits για να βάλει φρέσκο σετ μαλακής γόμας, καθώς στην Ferrari είδαν ότι η soft αποδίδει καλύτερα στην πίστα. Στον 33ο γύρο ακολούθησε ο teammate του, Charles Leclerc. Ο Sainz μπήκε ξανά για νέο σετ μαλακής γόμας στον 47ο γύρο.

Μετά το πέρας του αγώνα του GP Ιταλίας, ο Carlos Sainz ανέφερε τα εξής:

Ήταν ένας καλός αγώνας. Αισθάνθηκα άνετα με το μονοθέσιο από την εκκίνηση και έκανα σε κάθε γύρο προσπεράσεις, φτάνοντας αρκετά γρήγορα στην 4η θέση“.

Sainz

Μετά την αλλαγή ελαστικών από τη μέση σε μαλακή, έκλεινα πολύ γρήγορα την διαφορά που είχα από τον Russell και θα μπορούσα να είχα την ευκαιρία, για να μονομαχήσω μαζί του για την 3η θέση στο τέλος του αγώνα. Ακόμα και όταν μπήκε μέσα το safety car, θα μπορούσα να είχα την ευκαιρία για την προσπέραση, χάρις στο νέο σετ μαλακής γόμας. Ωστόσο ο αγώνας τελείωσε πίσω από το safety car και αυτό το σενάριο δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα“.

Είμαι χαρούμενος με την εμφάνιση μου στον αγώνα και με το comeback που έκανα από το τέλος του grid. Βλέποντας τον ρυθμό μας ωστόσο, ήλπιζα να βρίσκομαι στο βάθρο των νικητών, μπροστά στους tifozi. Ένα ευχαριστώ σε όλους για την τόσο μεγάλη υποστήριξη σήμερα. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου“!

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.