Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Sainz – “Χάσαμε την ευκαιρία να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα”

Ο Carlos Sainz δήλωσε πως το pit stop στον 36ο γύρο του κόστισε την ευκαιρία να τερματίσει στην 5η θέση στον αγώνα του GP Τουρκίας

Όταν έχεις τον ρυθμό που είχα σήμερα (σ.σ. ημέρα του αγώνα) και μια πίστα η οποία σου επιτρέπει να προσπεράσεις, ειδικότερα όταν είναι βρεγμένα, όλο αυτό ήταν μια απόλαυση και μπορούσα πραγματικά να πιέσω σκληρά“, δήλωσε ο Sainz.

Προφανέστατα είναι κρίμα σχετικά με εκείνο το pit stop (σ.σ. 36ος γύρος), το οποίο μας έκανε να χάσουμε την ευκαιρία να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Οπότε συγχαρητήρια στην ομάδα, διότι το μονοθέσιο ήταν πραγματικά υπέροχο στην οδήγηση“.

Με την 8η θέση στον αγώνα του GP Τουρκίας, ο Carlos Sainz τερμάτισε για ένατο συνεχόμενο αγώνα μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Στη βαθμολογία των οδηγών ο Ισπανός οδηγός της Ferrari βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος οδηγών με 116,5 βαθμούς, μισό βαθμό μπροστά από τον teammate του, Charles Leclerc.

Ο Sainz παραδέχτηκε πως ο αγώνας του GP Τουρκίας ήταν από τους πιο δύσκολους για να κάνει την ανάκαμψη από το τέλος του grid.

Αυτό ήταν πιθανότατα το πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα για να τους κερδίσουμε. Αλλά από την αρχή του αγώνα είχαμε πολύ δυνατό ρυθμό στο βρεγμένο. Και μετά όσο η πίστα στέγνωνε, ακολουθούσαμε πολύ καλά τις συνθήκες που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή. Έκανα πολλές προσπεράσεις, κάθε απλό προσπέρασμα στην πίστα. Δεν ήμουν τυχερός σε κανένα σημείο του αγώνα. Έπρεπε να πιέσω πάρα πολύ μερικές φορές“.

Ο Sainz απολογήθηκε στον Sebastian Vettel για την επαφή που είχε με τον Γερμανό οδηγό της Aston Martin.

Ήδη ζήτησα συγνώμη σε εκείνον, διότι ήμουν λίγο παραπάνω αισιόδοξος. Αλλά όπως γνωρίζετε είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις μονοθέσια με κινητήρα Mercedes. Οπότε είτε πας με τα φρένα, είτε δεν τους προσπερνάς. Και εγώ ήθελα να συνεχίσω τον αγώνα ανάκαμψης και δεν ήθελα να μείνω πίσω. Και αυτό δούλεψε. Οπότε, είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι κρίμα σχετικά με το pit stop, το οποίο μας κόστισε τον τερματισμό στην πρώτη πεντάδα, αλλά έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.