Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Sainz – “Το 2021 θα είναι μία μεταβατική χρονιά για την Ferrari”

Ο νέος οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, αναμένει ότι η σεζόν του 2021 θα είναι μία “μεταβατική χρονιά” για την Ιταλική ομάδα, καθώς θα προσπαθήσει να συνέλθει μετά το καταστροφικό για την ίδια 2020.

Η Ferrari βίωσε ένα πολύ άσχημο 2020, καθώς, σε όλη την διάρκεια της σεζόν, πάλευε να είναι ανταγωνιστική και ως εκ τούτου κατρακύλησε στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ο CEO της Ιταλικής ομάδας, John Elkann, πρόσφατα παραδέχτηκε ότι η ομάδα πρέπει να κάνει μία επανεκκίνηση, έχοντας χαμηλά το κεφάλι, προκειμένου να συνέλθει μετά την χειρότερη σεζόν που είχε τα τελευταία 40 χρόνια.

Μία ολοκαίνουργια μονάδα ισχύος θα βοηθήσει την Ferrari να βελτιώσει την απόδοσή της, αλλά ο νέος οδηγός της, Carlos Sainz, γνωρίζει ότι μεγάλη πρόοδος δεν πρόκειται να σημειωθεί τουλάχιστον μέχρι τις αλλαγές κανονισμών το 2022.

“Έχω ήδη δει μερικά σημάδια βελτίωσης από την Ferrari και σίγουρα θα έρθει ένας νέος κινητήρας, ο οποίος και πάλι θα βελτιώσει λίγο την κατάσταση,” υποστήριξε ο Ισπανός οδηγός.

“Ωστόσο, πιστεύω ότι το 2021 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Mercedes κυριαρχεί και χωρίς μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να συνεχίσει να υφίσταται.”

“Άρα, εγώ πιστεύω ότι η Ferrari κι όλες οι άλλες ομάδες πλην της Mercedes πρέπει να εστιάσουν κυρίως στο 2022 και να προσπαθήσουν, ώστε αυτή η χρονιά να αποτελέσει το εφαλτήριο για την μεγάλη αλλαγή στην ανταγωνιστικότητα της ομάδας τους. Είμαι πεπεισμένος ότι στην Ferrari το γνωρίζουν αυτό κι ότι πρόκειται να προσπαθήσουν να το κάνουν, καθιστώντας, έτσι, την σεζόν του 2021 μεταβατική,” τόνισε ο Carlos Sainz.

O Sainz υπογράμμισε ότι στόχος του για το 2021 είναι να μάθει την ομάδα και το μονοθέσιο, ενώ επανέλαβε ότι απώτατος στόχος του είναι να κατακτήσει κάποια στιγμή το Πρωτάθλημα.

“Θα προσπαθήσω να δημιουργήσω καλές σχέσεις (με τους ανθρώπους της ομάδας) και να μάθω το μονοθέσιο αγώνα με τον αγώνα. Έπειτα, το 2022, όλοι ξεκινάμε από την ίδια βάση και έχουμε νέους κανονισμούς κι αυτό πρόκειται να είναι πολύ σημαντικό.”

“Αισθάνομαι έτοιμος για ό,τι έρθει. Πάντα έλεγα ότι ο απώτατος στόχος μου είναι να κατακτήσω κάποια μέρα το Πρωτάθλημα κι είμαι έτοιμος να κάνω αυτό το βήμα στην Ferrari και να δω πως θα πάει. Αισθάνομαι 100% έτοιμος,” δήλωσε ο Sainz.

Μετά από μία καταστροφική χρονιά, επικεφαλής της Ferrari, Matia Binotto, επέμεινε ότι η επιστροφή στις πρώτες τρεις θέσεις του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών για το 2021 πρέπει να θεωρείται ως minimum στόχος για την Scuderia.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.



Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.