Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Sainz – “Θα έπρεπε να δίναμε μάχη για τη νίκη”

Ο Carlos Sainz δήλωσε πως τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε το Σάββατο και τη Κυριακή στη Μελβούρνη, δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να παλέψει για τη νίκη.

Ο Carlos Sainz εκκινούσε στο Grand Prix της Αυστραλίας από την 9η θέση, αφού η τελευταία του προσπάθεια στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου δεν ολοκληρώθηκε όπως θα ήθελε λόγω τεχνικού λάθους. Ωστόσο, στον αγώνα της Κυριακής έχασε και άλλο έδαφος κατά την εκκίνηση λόγω ενός ακόμη προβλήματος, ενώ στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου με αποτέλεσμα να οδηγηθεί από πολύ νωρίς σε εγκατέλειψη.

“Είχαμε ξανά πρόβλημα με το τιμόνι, το οποίο ήταν παρόμοιο με το χθεσινό. Υπήρχαν μερικά κουμπιά τα οποία δεν δούλευαν.” εξηγεί ο Ισπανός.

“Έπρεπε να αλλάξουμε το τιμόνι, κάτι το οποίο σήμαινε πως το νέο τιμόνι δεν ήταν εντελώς σωστά τοποθετημένο για την εκκίνηση και είχαμε ενεργοποιημένο το anti-stall στην εκκίνηση λόγω του συμπλέκτη και του γκαζιού.”

Ο Sainz έκανε τετ-α-κε στη στροφή 10 καθώς προσπαθούσε να προσπέρασε τον Mick Schumacher. “Βρισκόμουν αρκετά πίσω οπότε ήθελα ανακτήσω τις χαμένες θέσεις στους πρώτους τρεις γύρους, όμως έκανα ξεκάθαρο λάθος καθώς τα ελαστικά δεν κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν έτοιμα για προσπεράσεις. Εκτίμησα λανθασμένα την πρόσφυση και έκανα ένα λάθος το οποίο με οδήγησε στο να εγκαταλείψω.”

“Οπότε είναι ξεκάθαρο πως δεν πήγε τίποτα καλά. Δεν ήμουν καλός κατά τη διάρκεια του τριημέρου αυτού. Γενικά δεν ήμασταν τέλειοι ως ομάδα και πρέπει να αναλύσουμε τι πήγε λάθος και να δούμε εάν θα επιστρέψουμε καλύτεροι.”

Ο Sainz πιστεύει πως θα μπορούσε να είχε τερματίσει τουλάχιστον 4ος και θα μπορούσε ακόμη και να διεκδικούσε χωρίς τα προβλήματα στις κατατακτήριες του Σαββάτου.

“Το συγκεκριμένο μονοθέσιο, στο χειρότερο πιθανό σενάριο, σίγουρα θα μπορούσε σήμερα να βρισκόταν στην πρώτη τετράδα με μία καλή ανάκαμψη. Χωρίς τα χθεσινά αλλά και τα σημερινά προβλήματα, θα έπρεπε να δίναμε μάχη για τη νίκη.”

“Οπότε το ότι φεύγουμε από εδώ με μηδέν βαθμούς είναι πολύ απογοητευτικό. Πρέπει να είμαστε τέλειοι ως ομάδα και αυτό το τριήμερο είναι ξεκάθαρο πως δεν ήμασταν.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC