Sainz – “Τα νέα ελαστικά μας επιτρέπουν να πιέσουμε ακόμα περισσότερο”

Ο Carlos Sainz δήλωσε ότι τα ελαστικά 18 ιντσών επιτρέπουν στους οδηγούς να πιέσουν περισσότερο και είπε ότι η Ferrari δεν έχει ιδέα για την εξαιρετική εμφάνιση στις δοκιμές της Βαρκελώνης

Το F1 Barcelona Test, το πρώτο τριήμερο δοκιμών της F1 για φέτος, έκλεισε με θετικό πρόσημο για την Ferrari. Η Ιταλική ομάδα είδε την F1-75 να πατάει αρκετά καλά μέσα στην πίστα “Circuit de Catalunya”, γεγονός που χαροποίησε άπαντες στην ομάδα από το Μαρανέλο.

Η F1 εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Το Ground effect επέστρεψε μετά από την δεκαετία του 1980 και η εισροή αέρα στα κανάλια Venturi θα παίξει σημαντικό ρόλο στην φετινή σεζόν. Στο F1 Barcelona Test το θέμα του porpoising ήταν εκείνο που τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου.

Επιπλέον τα ελαστικά είναι 18 ιντσών και παράλληλα επέστρεψαν τα καλύμματα στις ζάντες. Παρά το γεγονός αυτό, τα ελαστικά δεν ήταν κύριο θέμα συζήτησης στο paddock της Βαρκελώνης, υποδηλώνοντας ότι η αλλαγή δεν είχε κάνει σημαντική διαφορά.

Με το πέρας του F1 Barcelona Test ο Carlos Sainz είπε στο motorsport.com, ότι τα νέα ελαστικά θα βοηθήσουν στο να αγωνιστούν πιο σκληρά οι οδηγοί, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Έκανα αρκετές δοκιμές πέρυσι με αυτά τα ελαστικά. Πιστεύω νομίζω ότι έκανα τρεις τέσσερις μέρες συνολικά με τις εν λόγω γόμες. Αυτά δείχνουν σαν να ταιριάζουν καλά σε αυτή τη νέα γενιά μονοθεσίων και ότι τουλάχιστον μας επιτρέπουν να πιέσουμε ακόμα περισσότερο“.

Sainz

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια ίσως υπάρχει λιγότερη υπερθέρμανση σε μικρό βαθμό. Ωστόσο υπάρχει ακόμα το degradation. Εξακολουθεί να είναι είναι ένα ελαστικό που υποβαθμίζει ένα ελαστικό που υπερθερμαίνεται. Αλλά η κλίμακα του για μένα προσωπικά, νιώθω ότι είναι λίγο καλύτερο. Η δουλειά που έκανε η Pirelli πέρυσι και η εξέλιξη φαίνεται ότι αρχίζει να αποδίδει λίγο“.

Επιπλέον έχει γίνει τεράστιο βήμα από τις ίδιες τις γόμες. Για παράδειγμα οι γόμες C2, C3 και C4 ήταν πολύ κοντά η μια με την άλλη. Και εδώ στην Βαρκελώνη έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα όσον αφορά το grip από την μια γόμα στην άλλη. Επομένως θα μπορούσε ίσως να μπερδέψει λίγο τα πράγματα στους αγώνες. Άρα υπό αυτή την έννοια υπάρχουν κάποιες επιπλέον διαφορές εκεί σε σύγκριση με πέρυσι“.

Όσον αφορά την εξαιρετική εικόνα της Ferrari στο πρώτο τεστ της F1 στη Βαρκελώνη, ο Sainz προσγείωσε στην πραγματικότητα όλο τον κόσμο

Παιδιά, καταλαβαίνω απόλυτα και μπορώ να φανταστώ το γιατί αρχίζετε να βγάζετε συμπεράσματα και ίσως προσπαθήσετε να βάλετε σε μια σειρά. Ωστόσο για εμάς δεν έχουμε ιδέα από που προήλθε αυτό. Και επιπλέον κανένας δεν γνωρίζει με το τι φορτία καυσίμου και με ποιες λειτουργίες κινητήρων λειτουργούν όλοι“.

Επομένως δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε ότι είμαστε χαρούμενοι ή λυπημένοι, γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε καθόλου πού βρισκόμαστε. Νομίζω ότι στο Μπαχρέιν, ίσως αυτό αρχίσει να γίνεται λίγο πιο εύκολο να αρχίσεις να μαντεύεις πού βρίσκονται όλοι”.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS