FIAFormula 1

Sainz – Ποινή πέντε δευτερολέπτων – Έχασε μία θέση

O Carlos Sainz έπεσε από την τέταρτη στην πέμπτη θέση στην κατάταξη του Grand Prix του Μαϊάμι μετά την ποινή που δέχθηκε.

Ο οδηγός της Ferrari δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων καθώς ευθύνεται για την σύγκρουση με τον Oscar Piastri της McLaren

O Sainz προσπάθησε να προσπεράσει τον Piastri στην στροφή 14 για την τέταρτη θέση στον 39ο γύρο.

Έχασε όμως τον έλεγχο του μονοθεσίου του και ακούμπησε τον Piastri.

“Στην προσπάθεια προσπέρασης, το μονοθέσιο νούμερο 55 φρέναρε αργά, έχασε την κορυφή και το πίσω μέρος με αποτέλεσμα την σύγκρουση.”

“Παρόλο που το μονοθέσιο με το νούμερο 81 (Piastri) προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την προσπάθεια προσπέρασης έδωσε αρκετό χώρο στο μονοθέσιο με το νούμερο 55.”

“Υπό αυτές τις συνθήκες βρίσκουμε ότι το μονοθέσιο με το νούμερο 55 ευθύνεται κυρίως για την επαφή.”

Ωστόσο οι αγωνοδίκες αποδέχθηκαν ορισμένες ελαφρυντικές περιστάσεις επειδή ο Sainz είχε ελάχιστη απώλεια του μονοθεσίου του.

Ως εκ τούτου η ποινή του μειώθηκε από 10 σε 5 δευτερόλεπτα με έναν βαθμό ποινής.

“Σε αυτή την περίπτωση λάβαμε υπόψη ως ελαφρυντικό το γεγονός ότι εκτός από την ελαφρά απώλεια ελέγχου του πίσω μέρους του μονοθεσίου 55, η σύγκρουση πιθανότατα δεν θα είχε συμβεί και θα ήταν ένας δύσκολος αλλά καλός αγώνας.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).