Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Sainz – “Να μάθουμε από το συμβάν στην Αυστραλία”

Ο Carlos Sainz δήλωσε ότι το πάθημα της Αυστραλίας έγινε μοχλός ώθησης για την Ferrari και επαίνεσε τον teammate του για την οδήγηση του φέτος

Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα του ίδιου και της Ferrari, το Grand Prix της Αυστραλίας ήταν ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον Carlos Sainz. Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari εγκατέλειψε στον 2ο γύρο στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, μετά από το κακό πλασάρισμά του στις κατατακτήριες δοκιμές. Στον αγώνα τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Άλλαξε τιμόνι πριν από την έναρξη του αγώνα και τα κρύα λάστιχα τον πρόδωσαν.

Η Ferrari έσωσε την παρτίδα, χάρις τον Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος κέρδισε τον 3ο αγώνα της χρονιάς, εκκινώντας από την pole position. Ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε και την εγκατάλειψη του αντιπάλου του φέτος, Max Verstappen.

Ο Sainz δεν έκρυψε την πικρία του για την επίδοση του και επεσήμανε ότι ο ίδιος και η Ferrari πρέπει να κάνουν τα πάντα σωστά, ενόψει της δύσκολης συνέχειας της σεζόν

Ο Charles οδηγεί πολύ καλά. Όπως έχει πει και ο ίδιος, έχει καταλάβει πολύ καλά το μονοθέσιο του και κάνει εξαιρετικά πράγματα με αυτό. Φυσικά και η F1-75 είναι ένα εξαιρετικό μονοθέσιο. Ωστόσο πιστεύω επίσης, πως συνδυάζει μερικούς δυνατούς αγώνες και μερικές πολύ δυνατές εμφανίσεις μέσα στην πίστα. Επομένως ήμουν ενθουσιασμένος με τις κατατακτήριες και τον αγώνα, ούτως ώστε να δω πόση πρόοδο είχα κάνει“, δήλωσε ο Sainz.

Sainz
Ο Sainz με την F1-75 εν δράσει

Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Υπάρχει πάντοτε ένας αγώνας στον οποίο τα πράγματα δεν θα πάνε όπως θα ήθελα και πάντα θα υπάρχει ένας αγώνας όπου θα κατέληγα να κάνω ένα λάθος. Οπότε τώρα το σημαντικό είναι να μάθουμε από αυτό το γεγονός. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να επιστρέψουμε, για να προσπαθήσουμε να είμαστε περισσότερο καλύτεροι και να προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε με κάθε λεπτομέρεια περισσότερα πράγματα. Διότι, με το μονοθέσιο που έχουμε φέτος, νιώθω ότι σε κάθε αγώνα που δεν θα τερματίζουμε θα χάνουμε πολλούς πόντους, από ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε“.

Ο 144ος αγώνας του Carlos Sainz ολοκληρώθηκε άδοξα στον 2ο γύρο του Αυστραλιανού Grand Prix. Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari λίγο μετά την προσπέραση του πάνω στον Mick Schumacher, έχασε την πρόσφυση της F1-75 και κατέληξε στο γρασίδι. Παρά την προσπάθεια του να επιστρέψει στην πίστα, ο Sainz κατέληξε στην αμμοπαγίδα, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί άδοξα ο αγώνας του.

Ο Sainz είπε ότι το Grand Prix της Αυστραλίας ήταν ένα από τα απογοητευτικά αγωνιστικά τριήμερα της καριέρας του, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν ήταν το χειρότερο στην F1

Δεν θυμάμαι με σιγουριά τους άλλους 100 και επιπλέον αγώνες μου στην F1. Επομένως είναι περίπλοκο να γνωρίζω εάν αυτός ήταν ο χειρότερος μου. Αλλά ξεκάθαρα ήταν ένα τριήμερο, που έδειχνε πως πήγαινε καλά. Έμοιαζε πως ήμουν στο σπίτι μου με αυτό το μονοθέσιο και έκανα μερικούς δυνατούς γύρους το Σαββατοκύριακο. Και ξαφνικά όλα γύρισαν τούμπα, ούτως ώστε αυτό το τριήμερο να μοιάζει ένα από τα χειρότερα στην καριέρα μου. Δεν πρόκειται να το παραμελήσω“.

Το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα από το GP της Αυστραλίας είναι το εξής. Μαθαίνουμε ως ομάδα από αυτό το περιστατικό, να είμαστε περισσότερο καλοί, δυνατότεροι και πιο εύρωστοι από όλες τις απόψεις. Και έχοντας υπόψιν ότι απομένουν 20 αγώνες, όλα μπορούν να συμβούν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο μόνο ως ενισχυτικό για να βεβαιωθούμε ότι θα μάθουμε από αυτό και ότι έχουμε ακόμα 20 αγώνες“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.