Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Sainz – “Η πίστα μας εξέπληξε”

Ο Carlos Sainz είπε πως οι ομάδες της F1 έμειναν έκπληκτες από την πίστα του Losail International Circuit στα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Το Κατάρ προστέθηκε στο φετινό καλεντάρι της Formula 1 στη θέση του Grand Prix της Αυστραλίας το οποίο ακυρώθηκε πριν μερικούς μήνες. Στη συγκεκριμένη πίστα μόνο δύο οδηγοί είχαν αγωνιστεί στο παρελθόν σε κατώτερα πρωταθλήματα. Ο ένας είναι ο Sergio Perez και ο άλλος ο Nikita Mazepin.

Σύμφωνα με τους οδηγούς και τις ομάδες, η πίστα του Losail International Circuit, έχει χαρακτηριστικά από πολλές κλασικές πίστες της F1, όπως από εκείνες του Silverstone, της Βαρκελώνης, της Shanghai αλλά και της Βουδαπέστης. Μάλιστα ο Carlos Sainz δήλωσε πως η πίστα είναι πιο γρήγορη απ’ότι περίμενε ο ίδιος.

“Η πρώτη μέρα σε μία άγνωστη πίστα είναι πάντοτε συναρπαστική και απαιτητική, διότι είναι μία νέα εμπειρία για εμάς.” είπε ο Ισπανός οδηγός της Ferrari.

“Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ πως η συγκεκριμένη πίστα μας εξέπληξε όλους με το πόσο γρήγορη είναι και με την ταχύτητα με την οποία περνάμε από τις στροφές της.”

“Αυτό μεταφράζεται στο ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στον τομέα του set-up και πρέπει συγκεκριμένα να ασχοληθούμε με τα set-ups που είχαμε από την αρχή στο μυαλό, κάτι το οποίο κάναμε και στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.”

“Αυτήν τη στιγμή δεν βρισκόμαστε εκεί που επιθυμούμε, οπότε πρέπει κατά τη διάρκεια της νύχτας να βελτιώσουμε το μονοθέσιο διότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.”

“Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα πάντα σωστά και ελπίζω πως αύριο θα βρισκόμαστε ακόμη πιο ψηλά.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC