Ο Sainz γίνεται καλύτερος με τη Ferrari το 2022

Ο Carlos Sainz δηλώνει πως επιτέλους μπορεί να “πιέσει” το μονοθέσιό του χωρίς φόβο μετά από μία δυνατή εμφάνιση στον Καναδά.

Ο Ισπανός είχε μία δύσκολη αρχή της σεζόν του 2022, καθώς υπέστη αρκετά ατυχήματα και δυσκολία στο να συμβαδίσει με τον ομόσταβλό του, Charles Leclerc, ο οποίος κέρδισε δύο από τους τρείς πρώτους αγώνες.

Ο Sainz φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα πρόσφατα, έχοντας τερματίσει δεύτερος στο Μονακό, πλησίασε τη διεκδίκηση της pole position στο Baku, και χάνοντας με μικρή διαφορά τη νίκη στο Montreal.

Αφού επωφελήθηκε από το Safety Car, ο Carlos βρισκόταν κοντά στον Max Verstappen για τους τελευταίους 15 γύρους του Καναδικού Grand Prix, αλλά δεν ήταν σε θέση να τον προσπεράσει.

Όταν μετά τον αγώνα ρωτήθηκε αν πιστεύει πως μπορεί αν ανταγωνιστεί τον Verstappen και τον Leclerc, απάντησε ” Το ελπίζω αλλά όπως είπα πριν μερικούς αγώνες, θέλω να πηγαίνω λίγο πιο επιφυλακτικά, χωρίς να σκέφτομαι πολύ για το πρωτάθλημα ή κάτι τέτοιο. Θέλω πιο πολύ να επικεντρωθώ στο να δω αν μπορώ να έχω καλύτερη απόδοση και άνεση μέσα στο αυτοκίνητο. Νομίζω πως αυτό το Σαββατοκύριακο τα κατάφερα, από τη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών φαινόμουν αρκετά γρήγορος και στις κατατακτήριες δοκιμές , και στον αγώνα. Στον αγώνα πίεσα περισσότερο χωρίς κάποιον φόβο για το μονοθέσιο όπως είχα στη Βαρκελώνη για παράδειγμα. Έχοντας κάνει μία καλή πρόοδο, έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα στο αυτοκίνητο προσπαθώντας να το φτιάξουμε πιο πολύ ”στα μέτρα μου” και φαίνεται να δουλεύει. Αλλά ταυτόχρονα πιστεύω πως χρειάζομαι περισσότερους αγώνες και διαφορετικές στροφές για να’μαι σίγουρος για αυτό. “

Πιο σίγουρος τώρα ο Sainz ότι μπορεί να διεκδικήσει νίκες

Ο διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, πιστεύει πως η απόδoση του Sainz στον Καναδά έδειξε ένα επίπεδο άνεσης που τον κάνει να πιστεύει πως μπορεί να πιέσει τον Ισπανό πιλότο παραπάνω και να διεκδικήσει νίκες.

“Πιστεύω πως αγώνα με τον αγώνα αποκτά αυτοπεποίθηση, βελτιώνεται, γίνεται ταχύτερος και πιο χαρούμενος, είναι πιο χαλαρός.” δήλωσε ο Binotto, “Είμαι βέβαιος ότι στους επόμενους αγώνες θα αποδείξει ότι είναι υποψήφιος για νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πώς οδήγησε και είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως Scuderia να μπορούμε να βασιστούμε και σε αυτόν, να ξέρουμε ότι είμαστε γρήγοροι”.

Ο Sainz δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει pole position στην Formula 1, ενώ ο Leclerc έχει πάρει 6 αυτή τη σεζόν. Ο Binotto θεωρεί πως οι κατατακτήριες δοκιμές, είναι η περίοδος όπου ο Carlos μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη βελτίωση.

F1RACINGNEWS