Sainz: “Είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα, μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ”
Ο Carlos Sainz αποκάλυψε το άγχος που του προκάλεσε η περίοδος με το αυτοκίνητο ασφαλείας, η οποία τελικά αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση της πρώτης του νίκης στην F1.
Αφού κατέκτησε την πρώτη του pole position το Σάββατο, ο Sainz έβαλε τέλος στη αναμονή για νίκη σε ένα δραματικό βρετανικό Grand Prix.
Ο Sainz είχε αναγκαστεί από την ομάδα του να αφήσει τον teammate του Charles Leclerc να περάσει στην πρώτη θέση, αφού δεν κατάφερε να αποδείξει αρκετά γρήγορο ρυθμό μετά το παράθυρο του pit stop, αλλά το αυτοκίνητο ασφαλείας που καθυστέρησε είδε την ομάδα να βάζει στα pit τον πρώην οδηγό της McLaren και όχι τον Leclerc, βάζοντάς τον με φρέσκα μαλακά ελαστικά σε σύγκριση με τα γερασμένα σκληρά ελαστικά του Μονεγάσκου.
Η νικητήρια κίνηση έγινε αμέσως μετά την επανεκκίνηση, επιτρέποντας στον Sainz μια σχετικά άνετη οδήγηση μέχρι τη σημαία.
“Δεν ξέρω τι να πω. Είναι εκπληκτικό”, δήλωσε ο Sainz. “Η πρώτη μου νίκη σε αγώνα, 150 αγώνες αργότερα με τη Ferrari, στο Silverstone, δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα.
“Είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα, μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο γενικά.
“Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη, για τις επευφημίες. Ο Lewis ήταν σε αυτό σήμερα άκουσα. Ήταν μια από τις μέρες του, αλλά καταφέραμε να κρατηθούμε και είμαι απίστευτα χαρούμενος.
“Δεν ήταν εύκολο. Δυσκολεύτηκα αρκετά με την ισορροπία, ειδικά στο πρώτο stint με τη μεσαία γόμα. Ο Max μας ανάγκαζε να πιέζουμε πολύ μέσω της υψηλής ταχύτητας.
“Έπρεπε να παραμείνω στον αγώνα, και ξαφνικά το αυτοκίνητο ασφαλείας μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω και τα καταφέραμε.
“Μπορείτε να φανταστείτε τα νεύρα στην επανεκκίνηση με το αυτοκίνητο ασφαλείας γνωρίζοντας ότι ήταν η ευκαιρία μου και ότι θα τα κατάφερνα και στη συνέχεια θα κέρδιζα”
Ο Sainz έχει απολαύσει επιτυχίες στο παρελθόν μέσω των μικρών κατηγοριών στη βρετανική πίστα και αναλογιζόμενος τους προηγούμενους θριάμβους του στην πίστα, πρόσθεσε: “Το Silverstone ήταν ένα ξεχωριστό μέρος για μένα.
“Η πρώτη μου νίκη σε αγώνα στη Formula BMW το 2010, η πρώτη μου pole position εδώ το 2010 και ξαφνικά 12 χρόνια αργότερα πέτυχα ακριβώς το ίδιο, αλλά στη Formula 1 με τη Ferrari”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.