Ο Carlos Sainz κατηγόρησε τις καιρικές συνθήκες και όχι την κακή στρατηγική για το γεγονός ότι η Ferrari έχασε άλλη μια νίκη στον αγώνα φέτος.
Ο Sainz ξεκίνησε από την πρώτη σειρά εκκίνησης του ουγγρικού Grand Prix μαζί με τον polesitter George Russell στη Mercedes του, με τον team-mate του στη Ferrari Charles Leclerc να είναι τρίτος και τον τελικό νικητή του αγώνα Max Verstappen να είναι εκτός θέσης 10ος.
Ο Sainz κατέληξε τελικά τέταρτος, 14,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Verstappen, με τον Leclerc να είναι έκτος μετά από ένα περίεργο pit stop στα τέλη του αγώνα.
“Προφανώς αγωνιστήκαμε ως ομάδα”, δήλωσε ο Sainz. “Σήμερα ήμασταν λίγο μπερδεμένοι γιατί περιμέναμε έναν καλό ρυθμό αγώνα από την Παρασκευή.
“Αλλά είναι σαφές ότι σε αυτές τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, στις αλλαγές που είχαμε στις συνθήκες της πίστας, κάτι συνέβαινε με το μονοθέσιο και τα ελαστικά.
“Απλά δεν ήμασταν γρήγοροι, κάτι που πρέπει να αναλύσουμε και πιθανώς να κοιτάξουμε πίσω, να ανασυνταχθούμε, να δούμε τι κάναμε λάθος για τέτοιου είδους συνθήκες και να επιστρέψουμε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές με ένα καλύτερο πακέτο. “
Ο Sainz κρατούσε τη δεύτερη θέση στην αρχή του αγώνα και πήρε την πρωτοπορία όταν ο Russell μπήκε στα pit, αλλά ο Ισπανός βγήκε από το αργό πρώτο stop στην τρίτη θέση, αφήνοντάς τον πίσω από το προπορευόμενο μονοθέσιο.
Ο Sainz αρνήθηκε να κατηγορήσει την ομάδα για λάθος στρατηγικής και δήλωσε: “Το πρώτο pit stop μου κόστισε το overcut του George, το οποίο προφανώς θα απλοποιούσε τον αγώνα.
“Θα μπορούσα, νομίζω, να είχα κάνει ένα overcut στο τελευταίο pit stop, αλλά είναι όπως είναι. Ήμασταν αξιοπρεπείς στα pit-stop όλη τη χρονιά, αλλά είναι αλήθεια ότι υπάρχουν, πού και πού, μερικά pit stop που μας απογοητεύουν.
“Πρέπει να αναλύσουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα, καθώς θέλουμε να είμαστε πιο δυνατοί στο δεύτερο σκέλος της σεζόν. Δεν ξέρω τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα στη στρατηγική, αλλά μπορώ να σας πω ότι όταν ο ρυθμός είναι κακός όπως σήμερα, η στρατηγική είναι πάντα δύσκολη.
“Αν δεν έχεις ρυθμό με οποιαδήποτε μίξη, θα δυσκολεύεσαι πάντα με τη στρατηγική, επειδή έχεις πολύ μικρή ευελιξία.
“Ναι, το pit stop μου κόστισε σήμερα δύο φορές, αλλά δεν ξέρω αν το θεωρείς αυτό στρατηγική.
“Σήμερα ήμασταν απλά αργοί, και αν συγκρίνετε τον ρυθμό μας με τη Red Bull την Παρασκευή με τον ρυθμό μας με τη Red Bull σήμερα, υπάρχει σαφώς κάτι στο μονοθέσιο και τα ελαστικά που δεν κάναμε σωστά. “
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.