Russell – “Το μονοθέσιο φαίνεται να λειτουργεί καλά στο Miami”
Ο George Russell δήλωσε έκπληκτος για το δυνατό ξεκίνημα της Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στο Grand Prix του Miami και είπε ότι η W13 λειτουργεί καλά στην πίστα
Η πρώτη ημέρα του Grand Prix του Miami έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον George Russell. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2 (1:29:938), αφήνοντας έκπληκτους όλους όσους ήταν παρόντες στην πίστα. Η Mercedes εχθές έδειξε να έχει καλύτερο πάτημα στην πίστα, εν αντιθέσει με τους πρώτους 4 αγώνες της σεζόν.
Η Mercedes όπως έχει δηλώσει από την αρχή της σεζόν στο Μπαχρέιν, έχει πει ότι θα φέρει αναβαθμίσεις, για να λύσει το ζήτημα του porpoising. Στο Miami η Γερμανική ομάδα έχει φέρει μια σειρά από αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου νέα πίσω αεροτομή τύπου low drag και νέα σχεδίαση στην εμπρός αεροτομή, με καινούργιο endplate.
Πάρα την καλή επίδοση της Mercedes την Παρασκευή, ο Russell είπε ότι είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα από τις αναβαθμίσεις, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε για ποιό λόγο ήταν γρήγορος χθες
“Δεν το καταλαβαίνω πραγματικά, για να είμαι ειλικρινής, για το δυνατό ξεκίνημα μας εχθές. Πάντοτε γνωρίζαμε ότι οι θερμότερες συνθήκες στο Miami, ταιριάζουν καλύτερα στο μονοθέσιο μας, διότι έχουμε παλέψει πολύ με το ζέσταμα των ελαστικών, ακόμα και στο Μπαχρέιν όταν η πίστα ήταν πολύ δύσκολη”, δήλωσε ο Russell.
“Το μονοθέσιο λειτουργεί καλά, αλλά είναι μόλις Παρασκευή, δεν παρασυρόμαστε. Ήταν ίσως η πιο παραγωγική Παρασκευή που είχαμε αυτή τη σεζόν από άποψη μάθησης. Όταν βγήκα στην πίστα στο FP1, πήγα μετά στο γραφείο των αγωνοδικών, εξαιτίας του συμβάντος στο pitlane με τον Esteban (σ.σ. Ocon). Μετά στο FP2, δούλεψα με τους μηχανικούς μου, για να μεγιστοποιήσω το set-up και το άφησα στα χέρια τους, για να καταλάβουν αν αυτή ήταν η κατεύθυνση που έπρεπε να ακολουθήσω“.
“Ξέραμε ότι το φαινόμενο του porposing θα είναι πάντα εκεί, αλλά ίσως λειτουργεί σε χαμηλότερο εύρος σε σύγκριση με εκεί που ήμασταν στο παρελθόν. Γενικώς, υπάρχουν αγώνες που πάνε υπέρ μας και κάποιους που μας πάνε κόντρα. Η πίστα της Imola προφανώς δεν ήταν μια δυνατή πίστα για εμάς, αλλά από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, το μονοθέσιο φαίνεται να λειτουργεί καλά στο Miami“.
“Το εν λόγω σιρκουί είναι ένα μοναδικό στο είδος του. Δεν ήμουν σίγουρος πώς θα πήγαινα στο κλειστό τμήμα χαμηλής ταχύτητας κάτω από τη γέφυρα, είναι λίγο τρελό μέχρι εκεί. Αλλά για τα υπόλοιπα, έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Κυματιστές στροφές σε τμήματα, με στροφές υψηλής ταχύτητας. Νομίζω ότι είναι υπέροχο για τους οπαδούς“.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter