Russell – “Στόχος η 5η θέση για την Mercedes”

Ο George Russell δήλωσε ότι ο ίδιος μπορεί να στοχεύσει στην 5η θέση στον αγώνα του GP Σαουδικής Αραβίας, μετά την κακή εμφάνιση της Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές

Από την αρχή της σεζόν η Mercedes έχει αρκετά προβλήματα με τους νέους κανονισμούς, επάνω στα νέα μονοθέσια. Η W13 Hybrid αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με το φαινόμενο “porpoising”. Παράλληλα η Γερμανική ομάδα υστέρει σε τελική ταχύτητα στις ευθείες, σε σχέση με τις Red Bull και Mercedes.

Στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton, αποκλείστηκε από το Q1, κάνοντας τον 16ο χρόνο. Από την αρχή του GP Σαουδικής Αραβίας, Russell και Hamilton αγωνίζονται αυτό το τριήμερο, με διαφορετικό στήσιμο και οι 2 στα μονοθέσια τους. Ο George Russell χθες κέρδισε για πρώτη φορά φέτος τον teammate του, στη μάχη των κατατακτηρίων δοκιμών.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes τερμάτισε στην 6η θέση στο Q3, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:29:104. Ο Russell έχασε για 36 χιλιοστά του δευτερολέπτου την 5η θέση, από τον εξαιρετικό με την Alpine, Esteban Ocon. Στο Q2 ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έκανε με τη μέση γόμα την 10η ταχύτερη επίδοση στην εν λόγω διαδικασία (1:29:618) και πέρασε στο Q3.

Σε ερώτηση που του έκανε το motorsport.com, πριν τον αγώνα ο Russell ανέφερε τα εξής

Για να είμαι ειλικρινής, όχι δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτό το αποτέλεσμα“.

Δεν είμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε για την 5η και την 6η θέση στο grid. Για την ομάδα η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ δύσκολη. Το μονοθέσιο είναι πραγματικά στην κόψη του μαχαιριού και είναι πολύ το δύσκολο να το βάλουμε μέσα στο κατάλληλο παράθυρο λειτουργίας“.

Ο Lewis και εγώ τρέξαμε με διαφορετικά set up στα μονοθέσια μας. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα ότι δε δούλεψε. Φάνηκε αρκετά καθαρά και στα δεδομένα. Επομένως ως ομάδα, είναι λίγο κρίμα αυτό που συνέβη χθες. Από την δικιά μου πλευρά, νομίζω ότι θα ήμουν σίγουρα ευχαριστημένος με την 5η θέση. Ήταν μισό δέκατο μακριά. Ήταν αρκετά πιθανό να συνέβαινε. Υπό την προϋπόθεση να έμπαιναν όλα μαζί σε ένα. Αλλά εδώ ακριβώς βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή (σ.σ. εννοεί την 6η θέση)”.

Russell
2022 Saudi Arabian Grand Prix, Saturday – Jiri Krenek

Είναι περίπλοκο όλο αυτό, διότι καταβάλαμε όλη μας την προσπάθειά μας για να λύσουμε αυτό το δυσάρεστο ζήτημα. Και δεν μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε σε άλλα πράγματα. Ως οδηγός δεν μου επιτρέπεται να επικεντρωθώ τόσο στην οδήγηση, στη λεπτή ρύθμιση της ισορροπίας και στο στήσιμο. Δεν μπορούμε πραγματικά να κάνουμε όλα, διότι ο στόχος είναι να λύσουμε αυτό το ζήτημα. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε λοιπόν“.

Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα σήμερα. Ο στόχος είναι η 5η θέση σήμερα για την Mercedes. Είμαστε πολύ μακριά από τις πρώτες σειρές του grid. Η 5η θέση είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, στη χειρότερη περίπτωση. Απλώς πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα είμαστε σε αυτό προς το τέλος του αγώνα“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS