Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Russell – Σίγουρος ότι θα επιστρέψει o Albon στην F1

O George Russell είναι σίγουρος ότι ο Alex Albon θα επιστρέψει στο grid της Formula 1 πολύ σύντομα.

Ο Ταϊλανδός, Albon, βρισκόταν υπό πίεση κατά τη διάρκεια του 2020 με τις φήμες που τον ήθελαν εκτός Red Bull, καθώς δυσκολευόταν να αποδώσει, να φουντώνουν.

Εν τέλει, έχασε τη θέση του, με τη Red Bull να προτιμάει τον Sergio Perez για το 2021, κάνοντας τον Albon δοκιμαστή και αναπληρωτή οδηγό.

Στα 25 του έτη, όμως, και με πολυάριθμες θέσεις να αναμένεται να έχουν κενές για του χρόνου, θα έχει ευκαιρίες να επιστρέψει στο σπορ μόνιμα, και ο Russell είναι σίγουρος για αυτό.

“Είμαι σε επαφή με τον Alex διαρκώς, είναι από τους στενούς μου φίλους,” είπε ο οδηγός της Williams.

“Ο Alex είναι ένας πολύ καλός οδηγός που πέρασε δύσκολα στη Red Bull για αρκετούς λόγους. Αλλά, θα είναι πίσω στην F1 στο κοντινό μέλλον, είμαι σίγουρος για αυτό.”

Albon
Μαζί με τα καθήκοντά του στη Red Bull στην F1, o Albon θα οδηγήσει στο DTM το 2021, μαζί με τον Liam Lawson στην Ιταλική ομάδα AF Corse.

Ο Russell πιστεύει πως η κατηγορία αυτή θα αποτελέσει τεράστια πρόκληση για τον Albon, δεδομένης της διαφορετικότητας που έχει από τα μονοθέσια και, ειδικά, τη Formula 1.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο Russell θεωρεί πως ο φίλος του είναι αρκετά καλός για να αποδώσει καλά εκεί.

“Το DTM είναι πολύ σκληρό πρωτάθλημα,” πρόσθεσε.

“Είναι πολύ διαφορετικό από τη Formula 1. Και οι οδηγοί είναι κορυφαίοι στο είδος τους, οπότε έχει μία δύσκολη πρόκληση στα χέρια του, επειδή πρέπει να μάθει έναν νέο κλάδο.”

“Είναι σαν να ζητάς από τον Roger Federer να πάει να παίξει μπάντμιντον ή σκουός. Ακόμα έχει μπάλα και ρακέτα, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό. Είμαι σίγουρος θα τα πάει καλά, αλλά έχει μία δύσκολη πρόκληση στα χέρια του.”

Ο Albon έχει προηγουμένως δηλώσει ότι η πρώτη του επιλογή θα είναι να επιστρέψει στην F1 με τη Red Bull, θα το έκανε, όμως, και με την AlphaTauri ή ακόμα και με ομάδα εκτός της οικογένειας της Red Bull.

Εάν ο Russell μετακινηθεί στη Mercedes, δεν είναι απίθανο να δούμε την κενή θέση στη Williams να συμπληρωθεί με τον Albon.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.