Russell – “Ίσως δεν θα έκανε την κίνηση αυτή με άλλον οδηγό ο Bottas”

Ο George Russell θεωρεί πως ο Valtteri Bottas ίσως να μην έκανε την ίδια “επικίνδυνη” κίνηση, εάν στη θέση του ήταν ένας άλλος οδηγός.

Οι George Russell και Valtteri Bottas χτύπησαν μεταξύ τους την ώρα που μάχονταν για την 9η θέση, στο Emilia Romagna GP. Συγκρούστηκαν με μεγάλη ταχύτητα στην πορεία τους προς τη στροφή 2.

Ο Russell μειώνε από τον Bottas με τη χρήση του DRS. Έτσι έστριψε προς τη δεξιά πλευρά της πίστας για να τον προσπεράσει, μιας και ο Bottas έκλεισε ελάχιστα τη γραμμή του προς τα δεξιά.

Η κίνηση αυτή οδήγησε τον Russell να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να πέσει επάνω στον Bottas. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο οδηγοί και να διακοπεί ο αγώνας με κόκκινη σημαία.

Και οι δύο οδηγοί ήταν εκνευρισμένοι εξαιτίας του συμβάντος αυτού. Ο Russell χτύπησε το κράνος του Bottas αφότου έφτασε θυμωμένος στο cockpit του Φινλανδού. Ο Βρετανός αργότερα δήλωσε πως εκείνη τη στιγμή ρώτησε τον Φινλανδό ένα προσπάθησε να σκοτώσει και τους δύο. Τότε ο Bottas απάντησε σηκώνοντάς του μεσαίο δάχτυλο.

Ο Bottas υποστηρίζει πως μετά το συμβάν, πως το λάθος ήταν ξεκάθαρα του Russell και πως του άφησε αρκετό χώρο. Όμως ο Russell ένιωσε πως ο Bottas είχε σπάσει μία συμφωνία κυρίων.

“Είχαμε μία συμφωνία κυρίων, όπου όταν ένα ταχύτερο μονοθέσιο πλησιάζει με το DRS, δεν αλλάζεις κατεύθυνση με το τιμόνι την τελευταία στιγμή.” Είπε ο Russell.

“Πλησίασα, πήρα το slipstream, πλησίασα, ξανά πλησίασα, ο Valtteri μετακινήθηκε ελαφρώς και αυτό με έβγαλε εκτός γραμμής με αποτέλεσμα να πατήσω σε βρεγμένο σημείο.”

“Υπό εντελώς στεγνές συνθήκες σε συνηθισμένες πίστες, είναι επικίνδυνο να αλλάζεις κατεύθυνση σε μία τόσο στενή πίστα, ειδικότερα όταν υπάρχουν βρεγμένα σημεία στα όρια της πίστας. Ήταν πολύ άτυχο συμβάν.”

“Όμως αντικειμενικά, είναι αναπόφευκτο ένα τέτοιο συμβάν όταν οι οδηγοί κάνουν μικρές κινήσεις σαν και αυτήν. Είναι οι μικρότερες κινήσεις. Όμως όταν πηγαίνεις με 220 mph και εσύ κατά 30 mph ταχύτερος από το μπροστινό σου, οι κινήσεις αυτές γίνονται τεράστιες.”

George Russell

Ο Russell ρωτήθηκε γιατί ο Bottas θα έκανε μία τόσο επιθετική κίνηση σε μία μάχη για την 9η θέση. Τότε αυτός απάντησε για το εάν ο Valtteri θα συμπεριφερόταν διαφορετικά με έναν άλλον οδηγό.

Ο Russell αποτελεί μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της Mercedes, ενώ είναι πιθανό να είναι ο μελλοντικός αντικαταστάτης του Bottas.

“Εννοείται πως ημουν τσαντισμένος και εκνευρισμένος μαζί του εκείνη τη στιγμή.” Είπε ο Russell.

“Μαχόμουν για την 9η θέση, ενώ για αυτόν η θέση αυτή είναι εντελώς ένα τίποτα. Σχεδόν ασήμαντη. Έκανε μία κίνηση την οποία κανείς όταν μάχεσαι για την νίκη στον τελευταίο γύρο του αγώνα.”

“Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό για την 9η θέση. Ίσως με κάποιον άλλον οδηγό να μην έκανε κάτι τέτοιο. Αυτό είναι που περνάει από το μυαλό μου.”

“Όπως προανέφερα, δεν ρίχνω όλη την ευθύνη σε εκείνον, δεν θεωρώ πως φταίει ολοκληρωτικά αυτός. Όμως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί όλο αυτό. Νομίζω πως αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για τους αγωνοδίκες. Πολλές μικρές κινήσεις σαν αυτήν θα δημιουργήσουν σύγκρουσεις και εδώ είμαστε.”

Ο Russell είπε πως δεν έχει καμία αμφιβολία πως ο Bottas αισθάνεται πως δεν φταίει ο ίδιος για το συμβάν. Όμως ο Βρετανός θεωρεί πως ο Valtteri γνώριζε τι μπορεί να συμβεί όταν μάχεσαι με υψηλή ταχύτητα.

“Είμαι σίγουρος πως από τη δική του οπτική, αισθάνεται πως είναι δικό μου το λάθος. Δεν έχω αμφιβολία για αυτό.” Είπε ο Russell.

“Γνωρίζει τις ταχύτητες αυτών των μονοθεσίων όταν βρίσκεται πίσω από το slipstream και το DRS. Γνωρίζει πως δεν είναι ότι πιο σωστό να κάνεις κάτι τέτοιο.”

“Όπως είπα, εάν μάχεσαι για την νίκη στον τελευταίο γύρο του αγώνα, ίσως. Όμως όχι υπό συνθήκες σαν και αυτές και στη μέση του αγώνα όταν είναι στη μέση του αγώνα ενώ βρίσκεσαι στην 9η θέση.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS