Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Russell: Πρέπει να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας

Ο George Russell προέτρεψε τη Mercedes να σταματήσει να “πειραματίζεται πολύ”, αφού δυσκολεύτηκε και πάλι στις κατατακτήριες δοκιμές.

Η Mercedes δεν είχε αρκετό ρυθμό φέτος, με τα προβλήματα του κατασκευαστή να είναι συχνά πιο εμφανή στις κατατακτήριες δοκιμές παρά την ημέρα του αγώνα.

Σε μια προσπάθεια να μειώσουν τη διαφορά από τις πρωτοπόρους Red Bull και Ferrari, τα Ασημένια Βέλη πειραματίστηκαν με ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν και έφεραν αναβαθμίσεις στην πίστα, μια τάση που συνεχίστηκε στη Γαλλία.

Αλλά αφού έμεινε 1,259 δευτερόλεπτα πίσω από τον Charles Leclerc που κατέκτησε την pole, στην πίστα Paul Ricard, ο Russell πρότεινε στη Mercedes να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής κατεύθυνσης.

“Όταν είσαι τόσο μακριά από το ρυθμό, θέλεις να δοκιμάσεις τα πάντα στο αυτοκίνητό σου για να προσπαθήσεις να καλύψεις τη διαφορά”, δήλωσε ο Russell.

“Και ίσως αυτό να είναι ένα μάθημα για εμάς, ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σχεδόν μόνο στους εαυτούς μας και στην προσπάθεια να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το μονοθέσιο, αντί να πειραματιζόμαστε υπερβολικά.

“Αλλά πρέπει αυτή τη στιγμή για να δούμε τι λειτουργεί και τι όχι. Είναι λίγο δύσκολο τώρα”

Ο Russell ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο υπονοώντας ότι η Mercedes είχε μια μικρή πιθανότητα να πάρει την πρώτη της νίκη στη σεζόν.

Παρόλο που αυτό το συναίσθημα έχει ξεθωριάσει, ο Βρετανός εξακολουθεί να περιμένει μια πιο δυνατή Κυριακή σε σχέση με την εμφάνισή του το Σάββατο.

“Σίγουρα υπάρχει αισιοδοξία, επειδή αισθανόμαστε ότι έχουμε μια κατεύθυνση που πρέπει να συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε. Πιστεύουμε ότι θα σημειώσουμε καλή πρόοδο”, πρόσθεσε. 

“Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι η ημέρα όπου έχεις την πιο ξεκάθαρη σύγκριση του ρυθμού με τους αντιπάλους σου και είναι σαφώς λίγο δύσκολο όταν βλέπουμε πόσο μακριά ήμασταν από την pole.

“Αλλά ο αγώνας είναι εκείνο που πρέπει να κρίνουμε. Έχουμε ένα ταχύτερο μονοθέσιο από ό,τι είχαμε κατά μέσο όρο φέτος και ελπίζουμε ότι στον αγώνα θα είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία από ό,τι είναι οι κατατακτήριες”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.