Russell: Οι αλλαγές στο Spa ίσως μας φέρουν πιο κοντά στη Ferrari και τη Red Bull

Ο George Russell ελπίζει ότι ο περιορισμός των ελαστικών δαπέδων από το βελγικό Grand Prix της Formula 1 θα φέρει τη Mercedes πιο κοντά στη μάχη της κορυφής απέναντι στη Ferrari και τη Red Bull.

Σε μια κίνηση για τον περιορισμό των υπερβολικών αναπηδήσεων των μονοθεσίων, η FIA θα εισαγάγει μέτρα με στόχο την αναχαίτιση του φαινομένου, επιβάλλοντας ένα μέτρο αεροδυναμικής ταλάντωσης (AOM) που οι ομάδες δεν μπορούν να υπερβούν από τον αγώνα του Spa-Francorchamps.

Είναι επίσης κατανοητό ότι η FIA εγκαθιστά μέτρα για να θέσει εκτός νόμου τα τεχνάσματα που πιστεύεται ότι έκαναν ορισμένες ομάδες, κάμπτοντας τα δάπεδα και τις σανίδες τους για να κερδίσουν απόδοση.

Τα μέτρα έχουν συναντήσει την αντίσταση ορισμένων ομάδων που υποστηρίζουν ότι η FIA δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται στον τρόπο με τον οποίο οι ομάδες ρυθμίζουν τα μονοθέσιά τους, ενώ άλλες υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη των μονοθεσίων έχει μειώσει σημαντικά το πρόβλημα στους πρόσφατους αγώνες.

Αν και ο πλήρης αντίκτυπος του AOM θα φανεί στο GP Βελγίου, αφού ήταν απλώς ένα συμβουλευτικό μέτρο στους αγώνες πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, ο Russell πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελής για τη Mercedes έναντι των ανταγωνιστών της.

“Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ferrari και η Red Bull θα έχουν πιέσει τους κανονισμούς από αυτή την άποψη και εμείς το σεβαστήκαμε όπως προβλεπόταν από τον κανονισμό”, δήλωσε ο Russell 

“Αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα τους φέρει πιο κοντά μας. Ξέρουμε ότι αν ήταν στο αυτοκίνητό μας θα μας έκανε πιο αργούς. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, κάθε αυτοκίνητο είναι διαφορετικό, αλλά αυτό δεν πρόκειται να τους βοηθήσει, αυτό είναι σίγουρο”

Σκεπτόμενος τη συνολική πρόοδο της Mercedes, ο Russell πιστεύει ότι αν ο Γερμανός κατασκευαστής μπορέσει να φτάσει στο ρυθμό της Ferrari και της Red Bull, τότε θα μπορεί να παλέψει για τακτικά βάθρα και ενδεχομένως νίκες, έχοντας εντυπωσιαστεί από το ρυθμό βελτίωσης που έχει επιτύχει η ομάδα του με το μονοθέσιο W13 F1.

“Ο Max και η Red Bull είναι σε καλό δρόμο”, πρόσθεσε. “Νομίζω ότι ο Max και ο Charles βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο αυτή τη στιγμή, αλλά λυπάμαι πραγματικά για τον Charles, επειδή κάνει εξαιρετική δουλειά αυτή τη στιγμή και έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών ατυχιών.

“Ο Max και η Red Bull είναι απολύτως σταθεροί κάθε εβδομάδα. Έχουμε δει από τα δύο τελευταία αγωνιστικά σαββατοκύριακα ότι μπορούν να φέρουν το αυτοκίνητο στο σπίτι και να μαζέψουν τα κομμάτια, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάνουμε πρόοδο.

“Ως ομάδα τερματίσαμε σχεδόν ένα λεπτό πίσω από τον νικητή του αγώνα στην αρχή της σεζόν, αλλά τώρα είναι 10 δευτερόλεπτα στους τελευταίους δύο αγώνες. Έτσι, αν μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, θα είμαστε σίγουρα στο κυνήγι.

“Το Spa θα είναι ενδιαφέρον, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε ορισμένους κανονισμούς που μπορεί να φέρουν άλλες ομάδες προς το μέρος μας και νομίζω ότι εμείς ως ομάδα έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και πίστη ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά”

Μεταξύ του GP του Αζερμπαϊτζάν τον Ιούνιο και του GP Ουγγαρίας τον περασμένο μήνα, η Mercedes είδε τουλάχιστον έναν από τους οδηγούς της να ανεβαίνει στο βάθρο της F1 στο διάστημα των έξι αγώνων.

Τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ουγγαρία, ο Russell και ο ομόσταυλός του Lewis Hamilton τερμάτισαν μαζί στην τριαδα, με τον νεότερο Βρετανό να παίρνει επίσης την pole position στο Hungaroring.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

F1RACINGNEWS