Russell – ”Ανατρίχιασα όταν πήρε μπρος”

Ο George Russell διαπίστωσε ότι το μονοθέσιο Mercedes W13 της Formula 1 ήταν “πολύ κοντά” στην αίσθηση που είχε στον προσομοιωτή μετά την ολοκλήρωση ενός πρώτου shakedown στο Silverstone

Μετά την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Mercedes το πρωί της Παρασκευής, ο Russell έκανε την πρώτη του έξοδο στην πίστα με την W13 στο πλαίσιο ενός shakedown 100 χιλιομέτρων που επιτρέπεται από τους κανονισμούς.

Μετά το πέρασμά του, ο Russell παρέδωσε το μονοθέσιο στον teammate του, Lewis Hamilton, δίνοντας και στους δύο οδηγούς της Mercedes την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο μοντέλο πριν από την έναρξη των δοκιμών στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα.

Το 2022 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας τεχνικής εποχής για την F1, με την αλλαγή στην αεροδυναμική φιλοσοφία των μονοθεσίων να αφήνει πολλούς αβέβαιους για το πώς θα αισθάνονται στην πίστα, αφού μέχρι τώρα βασίζονταν μόνο σε προσομοιώσεις.

Ο αγώνας του Russell στο Silverstone έγινε κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έκλεισε πολλά ταξιδιωτικά δίκτυα και είχε ως αποτέλεσμα ριπές ανέμου που έφτασαν τα 122 μίλια/ώρα.

Ο πρώην οδηγός της Williams δήλωσε ότι ο άνεμος ήταν “απρόβλεπτος”, αλλά ότι “κατάφερε να κρατήσει το αυτοκίνητο στη καθαρή γραμμή”.

“Το μονοθέσιο χειρίστηκε, θα έλεγα, σε μεγάλο βαθμό όπως το περιμέναμε, αλλά εξίσου με αυτές τις συνθήκες, στο βρεγμένο και με τον άνεμο, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να πάρεις από αυτό“, δήλωσε ο Russell.

“Μέχρι στιγμής, είμαστε σε καλό σημείο και νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση ενόψει της Βαρκελώνης”

Κληθείς από το Motorsport. com να διευκρινίσει τη διαφορά μεταξύ του μονοθεσίου στην πίστα και της αίσθησης που είχε στον προσομοιωτή, ο Russell δήλωσε: “Ήταν πολύ κοντά σε αυτό που είδαμε στον προσομοιωτή και θα επιστρέψω και θα το συσχετίσω σήμερα το απόγευμα.

“Αλλά θα είναι μια συνεχής διαδικασία μάθησης. Νομίζω ότι όλοι μας θα πάρουμε τη σημερινή μέρα με επιφύλαξη και θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα, διασφαλίζοντας ότι το μονοθέσιο λειτουργεί καλά, ότι οι οδηγοί αισθάνονται άνετα και ότι βρισκόμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο ενόψει της Βαρκελώνης. “

Ο Russell θα ξεκινήσει την πρώτη του πλήρη σεζόν με τη Mercedes το 2022, αφού εντάχθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα junior το 2017, όταν αγωνιζόταν στη Formula 3.

Ο Βρετανός αγωνίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια για λογαριασμό της Williams, αλλά παρέμεινε στα μηχανήματα της Mercedes F1, συμπεριλαμβανομένης μιας εφάπαξ εμφάνισης στο Grand Prix του Σακχίρ το 2020, όταν ο Hamilton αποκλείστηκε λόγω COVID-19.

Παρόλο που ο Russell οδηγεί ένα μονοθέσιο Mercedes F1 κάθε χρόνο από το 2017, παραδέχτηκε ότι ένιωσε κάτι ιδιαίτερο όταν έβγαλε την W13 για την πρώτη της διαδρομή σήμερα.

“Ανατρίχιασα όταν το αυτοκίνητο πήρε μπρος για πρώτη φορά”, είπε ο Russell.

“Το έχω οδηγήσει τόσο συχνά, τόσους πολλούς γύρους στον προσομοιωτή. Έχω δει τόσα πολλά σχέδια του. Είχα τόσες πολλές συναντήσεις γι’ αυτό, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πηγαίνεις σε μια πίστα.

“Σχεδόν με φέρνει πίσω στις ρίζες μου, ξέρετε, μια κρύα, βρεγμένη και ανεμοδαρμένη μέρα στο Silverstone… αλλά εδώ με την ομάδα της Mercedes F1.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS