Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Rosberg – Η σύγκρουση Hamilton-Verstappen ήταν αγωνιστικό συμβάν

O Nico Rosberg τοποθετήθηκε για την σύγκρουση του Lewis Hamilton και του Max Verstappen στο Βρετανικό Grand Prix, χαρακτηρίζοντάς την αγωνιστικό συμβάν.

Στο Βρετανικό Grand Prix, οι Lewis Hamilton και Max Verstappen συγκρούστηκαν στην στροφή “Copse”, με τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull να καταλήγει στα προστατευτικά ελαστικά και τον Βρετανό να δέχεται δέκα δευτερόλεπτα ποινής. Παρ’ όλα αυτά, ο Hamilton κατάφερε να πάρει την νίκη, προσπερνώντας τον Charles Leclerc 3 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2016, Nico Rosberg, με τον οποίο ο Hamilton είχε αρκετές συγκρούσεις όσο ήταν teammates στην Mercedes (Βέλγιο 2014, Ισπανία 2016, Αυστρία 2016 κτλ), τοποθετήθηκε σχετικά με την σύγκρουση των δύο φετινών μονομάχων του τίτλου, τονίζοντας ότι ήταν αγωνιστικό συμβάν.

“Ήταν αγωνιστικό συμβάν. Όλοι βρίσκονται στα όρια. Είναι λογικό όταν μάχεσαι για την νίκη στο Grand Prix του Silverstone και μάχεσαι για το πρωτάθλημα κι όλα είναι πολύ κλειστά. Ξέρετε την σημασία του να είσαι στο τέλος του πρώτου γύρου πρώτος.”

“Ωστόσο, αυτή η σύγκρουση διαφοροποίησε σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, είναι αγωνιστικό συμβάν κι όλοι αγωνίζονται στα όρια.”

Πλέον η διαφορά μεταξύ Verstappen και Hamilton είναι στους 8 βαθμούς, με τον αγώνα της Ουγγαρίας να κρίνεται πολύ σημαντικός για την συνέχεια του Πρωταθλήματος. Πρόσφατα, ο Helmut Marko υποστήριξε ότι, μετά το συμβάν του Βρετανικού Grand Prix, θα υπάρξει μεγαλύτερη ένταση μεταξύ της Mercedes και της Red Bull.

Ερωτώμενος για τον “πόλεμο” μεταξύ της Red Bull και της Mercedes, ο οποίος, αναμφίβολα, εντάθηκε μετά το συμβάν του Silverstone, o Nico Rosberg απάντησε: “Αυτά τους βάζουν σε μία μάχη γεμάτη ένταση. Ανυπομονώ να ανοίξω την τηλεόραση, για να δω την επόμενη μάχη, καθώς σίγουρα η ένταση έχει ανέβει.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.