Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Rosberg – ” Αμφιβάλλω πως έχει παρθεί η απόφαση για Bottas/Russel”

O Nico Rosberg πιστεύει πως η πρώην ομάδα του, Mercedes, δεν έχει πάρει ακόμη την απόφαση της σχετικά με την αντικατάσταση του Bottas από τον Russel, ή την παραμονή του πρώτου στην ομάδα.

Η μια από τις 2 θέσεις για το 2022 έχει ήδη οριστεί, με τον Lewis Hamilton να ανανεώνει πρόσφατα με την ομάδα από το Brackley, όμως στην άλλη πλευρά του γκαράζ, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα.

Ο Valtteri Bottas βρίσκεται στην ομάδα από το 2017, αποτελώντας κατά πολλούς τον απόλυτο Wingman του ‘Sir Lewis’, καθώς δεν δημιουργεί προβλήματα και δεν τον ανταγωνίζεται στα ίσα, υπακούοντας στα περίφημα ‘team orders’.

Από την άλλη πλευρά, ο George Russel συνεχίζει να οδηγά σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, τοποθετώντας τόσο στο Αυστριακό, όσο και στο Βρετανικό Grand Prix την αδύναμη Williams, στο Q3.

Tην φετινή σεζόν, η Mercedes έχει βρει έναν τεράστιο αντίπαλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, στο πρόσωπο της Red Bull, με τον Bottas να μην έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο Grand Prix, βρισκόμενος αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος των οδηγών. Ο Russel λοιπόν, φαίνεται να είναι μια εξαιρετική αναβάθμιση στο ρόστερ της ομάδας, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως ο George θα πιέσει στα όρια τον Hamilton για το πρωτάθλημα, θυμίζοντας εν πολλοίς την αλησμόνητη κόντρα του με τον Rosberg.

O Nico Rosberg προσπαθεί να ‘ζυγίσει’ τις επιλογές της Mercedes για την νέα σεζόν και θεωρεί πως o Toto Wolff δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

” Ο Bottas, κάνει τις περισσότερες φορές το καθήκον του και οδηγεί καλά, άρα δεν θα έλεγα πως δεν αξίζει να παραμείνει στην Μercedes. Από την άλλη πλευρά όμως, ο Russel είναι ένας ανερχόμενος αστέρας και μαγεύει με τις επιδόσεις του με πολύ υποδεέστερο μονοθέσιο, επομένως επίσης αξίζει την θέση της Mercedes. Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση την οποία πιστεύω πως κανείς στην Mercedes, συμπεριλαμβανομένου του Toto Wolff, δεν έχει πάρει ακόμη”, αναφέρει ο Rosberg.

Nico Rosberg

Yπενθυμίζουμε πως ο Toto Wolff έχει δηλώσει πως η ανακοίνωση για την θέση του δεύτερου οδηγού της Mercedes, είναι πιθανό να γίνει κατά την διάρκεια του Βελγικού Grand Prix, αμέσως μετά την καλοκαιρινή διακοπή.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Θωμάς Παπαζήσης

Λάτρης της Formula 1 και της οδήγησης γενικότερα. Αγαπώ την αρθρογραφία και είμαι ευγνώμων στη σελίδα που μου έδωσε την ευκαιρία να γράφω για το αγαπημένο μου σπορ!