Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ricciardo: “Το χρειάζομαι το διάλειμμα, θα επιστρέψω πιο δυνατός”

Ο Daniel Ricciardo παραδέχτηκε ότι είχε την ευκαιρία να παραμείνει στο grid της Formula 1 το 2023, αλλά αποκάλυψε ότι ήθελε να κάνει ένα βήμα μακριά από το άθλημα, καθώς «λαχταρούσε λίγη απόσταση»

Η McLaren έδειξε την πόρτα στον Daniel Ricciardo, ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, αφού απέτυχε να αποδώσει στο μέγιστο για δύο σεζόν, όπου νικήθηκε ολοκληρωτικά από τον συμπαίκτη του Lando Norris και ταυτόχρονα αγωνιζόταν να προσαρμοστεί γύρω από το μονοθέσιο του Woking.

Κατέληξε να επιλέξει έναν εφεδρικό ρόλο με την πρώην ομάδα του, Red Bull, για το 2023, ενώ ελπίζει ότι ένας χρόνος στο περιθώριο θα τον βοηθήσει να ξαναχτίσει την αυτοπεποίθηση και την ενέργειά του και να προσπαθήσει να οδηγήσει στην F1 το 2024.

Μιλώντας στο Beyond The Grid podcast, ο Honey Badger ρωτήθηκε εάν είχε ευκαιρίες να είναι οδηγός πλήρους απασχόλησης το 2023, αποκάλυψε ότι είχε, αλλά όχι με μια κορυφαία ομάδα, κάτι που έκανε την απόφασή του να κάνει ένα διάλειμμα ευκολότερη.

«Υπήρξαν μερικές φορές όπου [η Ferrari] ακούστηκε να ενδιαφέρεται. Αλλά, νομίζω ότι επιστρέφοντας σε μια θέση την επόμενη χρονιά, όπως είπε ο Guenther [Steiner], ότι ενδιαφέρεται κτλ», είπε ο Ricciardo.

«Όσο περισσότερες… μέρες περνούσαν και, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν, γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο ότι δεν επρόκειτο για το τηλεφώνημα που δεν έλαβα ποτέ, αλλά ήταν να αναγνωρίσω ότι τελικά δεν θέλω να αγωνιστώ την επόμενη χρονιά», εξήγησε.

«Λοιπόν, κατά κάποιον τρόπο, χαίρομαι που, ας πούμε, μια κορυφαία ομάδα δεν με πλησίασε, γιατί είναι από εκείνες που πιθανότατα νιώθεις: «Α, πρέπει να την υπογράψω», αλλά νομίζω βαθιά κάτω, λαχταρούσα λίγη απόσταση», επέμεινε ο 33χρονος.

Πράγματι, ο Διευθυντής της ομάδας Haas Guenther Steiner δήλωσε ότι ήταν πρόθυμος να εξετάσει τον Ricciardo ως αντικαταστάτη του Mick Schumacher, αλλά είπε ότι εναπόκειται στον Αυστραλό να τον καλέσει, καθώς δεν θα τον κυνηγήσει .

Τελικά, δεν έγιναν κλήσεις και ο Ricciardo κατέληξε να επιστρέψει στη Red Bull, ενώ ο Nico Hulkenberg υπέγραψε για να αντικαταστήσει τον Schumacher μαζί με τον Kevin Magnussen.

Ο Ricciardo είναι ανένδοτος ότι πήρε τη σωστή απόφαση για τον εαυτό του, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σκεφτούν ή να πουν οι άλλοι, παραδεχόμενος ότι ένιωθε εξαντλημένος και ότι έπρεπε να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του.

«Ναι, θα μπορούσατε να το ονομάσετε ως κάποια εξουθένωση», αναφέρθηκε στην κατάστασή του, «αλλά δεν φοβάμαι να το παραδεχτώ ή να το πω, και είναι από εκείνα που, ξέρετε, όλοι θα έχουν γνώμη για όλα, αλλά τελικά εγώ είμαι αυτός που ξέρω τι νιώθω, ξέρω τι θέλω

«Όσο περισσότερα πράγματα κάνω μερικές φορές, τόσο περισσότερο νιώθω σαν να χάνομαι κάπως σε αυτό. Όμως, νιώθω τη δύναμη ενός διαλείμματος για μένα, θα με βοηθούσε να επιστρέψω καλύτερα. Ξέρω ότι για μένα αυτό θα μπορούσε να είναι πραγματικά πολύ καλό», υποστήριξε ο νικητής των οκτώ γκραν πρι.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumacher. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr