Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ricciardo – “Ο τραυματισμός μου δεν είναι δικαιολογία”

Ο Daniel Ricciardo δεν κρύφτηκε πίσω από το τραυματισμένο του χέρι για να δικαιολογήσει μία επίδοση που ονομάζει ο ίδιος ως “οδυνηρή” στο GP Αμερικής της Formula 1 2023.

Για την επιστροφή του στην κύρια κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά από 2 μήνες αποχής μετά από τραυματισμό στο αριστερό του χέρι στο Grand Prix της Ολλανδίας, ο Daniel Ricciardo δεν έλαμψε πραγματικά, τερματίζοντας τον αγώνα της Κυριακής στην 17η και τελευταία θέση, πριν τον αποκλεισμό των Leclerc και Hamilton.

Όσον αφορά τον απολογισμό αυτού του χλωμού αποτελέσματος, ο Αυστραλός είπε ότι σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται η φυσική του κατάσταση περισσότερο από το χέρι του συγκεκριμένα, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλος λόγος από αυτή την πλευρά για την κάτω από τις προσδοκίες επίδοση.

“Βασικά, ένιωθα πιθανότατα περισσότερο δυσκολεμένος [όσον αφορά την φυσική κατάσταση μετά το srint race του Σαββάτου]… οπότε μπορεί να ήταν απλά σαν μία προθέρμανση για μένα. Υπάρχουν θετικά κομμάτια. Το χέρι δεν είναι δικαιολογία. Πιστεύω ότι όλα είναι καλά. Διαλέξαμε καλά το πότε να γυρίσω για να μην υπάρξουν αμφιβολίες ή δικαιολογίες. Σωματικώς μιλώντας, ο αγώνας ήταν αναμφισβήτητα δύσκολος. Ωστόσο, ένιωθα καλά, περιοριστήκαμε απλά από τις φθορές που υπήρξαν.”

Το τελευταίο stint του Ricciardo ήταν όντως πιο περιορισμένος λόγω φθορών που δέχτηκε αφού χτύπησε κομμάτια άλλου μονοθέσιου, τα οποία κατέστρεψαν μια σέσουλα φρένων, με αποτέλεσμα να χάσει το downforce και την αεροδυναμική ισορροπία του μονοθέσιου. Τόσο πολύ που πρότεινε στον μηχανικό του την εγκατάλειψη. Ο 8 φορές νικητής αγώνων βρέθηκε επίσης συγχυσμένος από το timing του πρώτου του pit-stop το οποίο τον έκανε να βγει μέσα στη κίνηση άλλων μονοθεσιών που τον αργοπόρησαν.

“Δυστυχώς, δεχτήκαμε φθορές. Είπα στην ομάδα: ‘Συγγνώμη παιδιά, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για την ώρα. Δεν μπορώ να κάνω πραγματικά τίποτα.’ Αυτό έκανε τον αγώνα μας αρκετά οδυνηρό. Στην καλύτερη, έχουμε ένα μονοθέσιο που μπορεί να παλέψει για το top 10, αλλά εάν προσθέσετε τις φθορές, δεν μπορούμε πια να παλέψουμε για τους βαθμούς. Το περισσότερο της μέρας μας [Κυριακή] σημειώθηκε με ατυχία, ας πούμε.”

Αξιολογώντας περαιτέρω το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο Τέξας, ο Ricciardo συνεχίζει: “Σε κάποιες φάσεις, είχαμε έλλειψη επικοινωνίας, αλλά νομίζω ότι από την στιγμή που υπέστη το μονοθέσιο από φθορές, τίποτα δεν μου φάνηκε χρήσιμο να επικοινωνήσω [με την ομάδα] γιατί πολύ απλά δουλεύαμε με ένα μονοθέσιο που δεν ήταν βέλτιστος.”

“Σίγουρα κάποια πράγματα μου δίνουν εμπιστοσύνη: μία αρκετά καλή φυσική κατάσταση στον αγώνα, το χέρι, κι άλλα πράγματα. Ακόμα και να οδηγήσω πολύ απλά στις ελεύθερες δοκιμές 1 στον πρώτο γύρο, έχοντας νιώσει ότι μπορώ να πιέσω το μονοθέσιο. Υπάρχει σίγουρα μία εσωτερική εμπιστοσύνη που βγαίνει από όλο αυτό. Αλλά θα έλεγα ότι σε κατάσταση αγώνα, θα τα καταφέρω καλύτερα αυτό το Σαββατοκύριακο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Άγγελος Μπάνος

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και γενικότερα του αθλητισμού. Η Formula 1 όμως μου ήταν από πολλή μικρή ηλικία ένα πάθος, όταν τα μονοθέσια είχαν ακόμα κινητήρες V8. Πολύ ενδιαφερόμενος επίσης για τις κατηγορίες Junior της F1, (F2,F3...). Οδηγός αγωνιστικού καρτ στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι για όλες και όλους!