Ricciardo – Θέλω να είμαι σε θέση να διεκδικήσω το πρωτάθλημα του 2024
Ο Daniel Ricciardo, τονίζει πως θέτει ως στόχο να είναι σε θέση ισχύος για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος το 2024, σε μια χρονιά που αποτελεί ορόσημο για την McLaren, καθώς τότε θα έχει έτοιμη την νέα της αεροδυναμική σήραγγα.
Ο Daniel Ricciardo, διανύει την πρώτη του χρονιά στην McLaren και δείχνει να δυσκολεύεται πολύ να προσαρμοστεί στην νέα του ομάδα, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει την φετινή ως την δυσκολότερη σεζόν την καριέρας του. Παρόλα αυτά, ο Αυστραλός, θέτει πολύ πιο μακροπρόθεσμους στόχους για αυτόν και την ομάδα του.
Ο ίδιος ο Zak Brown, δήλωσε πως η McLaren δεν θα έχει καμία δικαιολογία να μην παλεύει για τον τίτλο από το 2024 και έπειτα, όταν δηλαδή όλες οι νέες υποδομές και κυρίως η νέα αεροδυναμική της σήραγγα, θα είναι έτοιμα και ο Daniel Ricciardo, του οπoίου το συμβόλαιο με την ομάδα λήγει το 2023, δείχνει να έχει την ίδια οπτική.
“Καταλαβαίνω πως η ομάδα κινείται στην σωστή τροχιά, αλλά υπάρχουν ακόμη κάποια εμπόδια που θα μας εμποδίσουν από το να παλέψουμε για το πρωτάθλημα για τα επόμενα 2 χρόνια,” αναφέρει ο Ricciardo.
“Αλλά αποτελεί γεγονός, πως η νέα αεροδυναμική σήραγγα είναι ένα μεγάλο κομμάτι του παζλ. Είναι ίσως το τελευταίο κομμάτι για να φτάσει η ομάδα εκεί που θέλει.”
“Προσωπικά, στοχεύω να προσπαθώ να ‘χτίζω’ στην ομάδα για τα επόμενα 2 χρόνια, έτσι ώστε να είμαι σε θέση ισχύος για να διεκδικήσω το πρωτάθλημα το 2024.”
“Ακούγεται τρελό να μιλάμε από τώρα για το 2024, αλλά μερικές φορές έτσι πρέπει να σκέφτεσαι.”
O Ricciardo, αναφέρεται και στο ότι δεν έχει οδηγήσει για μια από τις πρωτοπόρες ομάδες εδώ και 3 χρόνια, γεγονός που τον έχει αναγκάσει να αλλάξει τους στόχους του και την νοοτροπία του.
“Κατά κάποιον τρόπο πρέπει να αλλάξεις λίγο. Πρέπει να δημιουργήσεις νέους στόχους στο μυαλό σου, όπου η νίκη δεν θα είναι η πρώτη επιλογή.”
“Πηγαίνοντας πίσω στον τελευταίο χρόνο μoυ με την Renault, θεωρούταν νίκη να ανέβουμε στο podium. Ήξερα πως αν το έκανα αυτό, θα μου έδινε μεγάλη ευχαρίστηση.”
“Όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με τις νίκες και για τις νίκες βρίσκομαι στο σπορ από όταν ήμουν μικρός.”
“Ξέρω πως στο σπορ μας, πρόκειται να κερδίσεις μόνο αν βρίσκεσαι στις πρωτοπόρες ομάδες, Αν δεν είσαι εκεί, πρέπει να θέτεις άλλους μικρότερους στόχους στο μυαλό σου, ώστε να μένει ζωντανό το κίνητρο μέσα σου.”
“Είναι ίσως το μόνο σπορ στον πλανήτη, που έχει τόσο χαμηλό ποσοστό νικών. Σε ένα ομαδικό σπορ, έχεις ποσοστό νικών γύρω στο 50%. Στην F1, δεν ξέρω, το αντίστοιχο δικό μου ποσοστό, πρέπει να είναι γύρω στο 2%. Είναι τρελό! Πιστεύω πως πρέπει να βρίσκεις άλλους τρόπους για να απολαμβάνεις το άθλημα,” καταλήγει ο Ricciardo.
Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord, Twitter.