Ricciardo – “Η μάχη McLaren-Ferrari ήταν μια “ωραία ιστορία” για την F1″

Ο Daniel Ricciardo πιστεύει ότι ο αγώνας της ομάδας του McLaren με τη Ferrari ήταν μια “ωραία ιστορία” για τη Formula 1, καθώς οι δύο παραδοσιακοί αντίπαλοι μάχονταν για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2021.

Μια αναγεννημένη Ferrari απόλαυσε μια πολύ πιο ανταγωνιστική σεζόν το 2021, αφού τερμάτισε μόλις έκτη την προηγούμενη χρονιά, και προκάλεσε τη McLaren στην τρίτη θέση, την οποία η ομάδα του Woking διεκδίκησε το 2020.

Μια στενή μάχη μεταξύ McLaren και Ferrari κυλούσε και κυλούσε για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, μέχρι που η Scuderia ξέφυγε στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 και εξασφάλισε την τρίτη θέση.

Αποδείχθηκε ένα ευχάριστο επόμενο κεφάλαιο σε μια από τις πιο παραδοσιακές αντιπαλότητες της F1 που διαρκεί αρκετές δεκαετίες. Οι διάσημες αναμετρήσεις McLaren-Ferrari περιλαμβάνουν μονομαχίες μεταξύ James Hunt και Niki Lauda τη δεκαετία του ’70, Ayrton Senna και Alain Prost το 1990 και πιο πρόσφατα μάχες μεταξύ Michael Schumacher και Mika Hakkinen, ή Lewis Hamilton εναντίον Felipe Massa το 2008.

Ο Ricciardo, ο οποίος είχε μια χαμηλών τόνων πρώτη σεζόν προσαρμογής με τη McLaren, απόλαυσε τη μάχη της ομάδας του με την ομάδα του Maranello και θεώρησε ότι ήταν “μια ωραία ιστορία” για την F1.

“Το ότι είναι η Ferrari, από έξω είναι μια ωραία ιστορία ότι αυτές οι δύο ομάδες είχαν μερικές χαμηλές χρονιές και δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες που υπήρξαν ποτέ”, δήλωσε ο Ricciardo.

“Και τώρα επιστρέφουν και το παλεύουν. Μακάρι να ήταν για το P1! Νομίζω ότι αυτή είναι η ιστορία που σίγουρα πολλοί οπαδοί θέλουν”

Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, ο Ricciardo εκτίμησε ότι ο καβγάς της ομάδας του με τη Ferrari της έδωσε σαφείς και συγκεκριμένους στόχους για να κυνηγήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, καθώς η Mercedes και η Red Bull αποδείχθηκαν απρόσιτες για τους δύο γίγαντες.
Ricciardo
Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M, leads Fernando Alonso, Alpine A521 entering corner

Είναι πάντα καλύτερα όταν έχεις κάτι για να παλέψεις”, εξήγησε ο Αυστραλός. “Αν βρισκόμασταν σε αυτή τη μοναχική μάχη της τρίτης θέσης και η Red Bull και η [Mercedes] ήταν πολύ μπροστά, η Ferrari πολύ πίσω, νομίζω ότι θα ήταν λιγότερο συναρπαστικό.

“Μου αρέσει να έχω έναν στόχο και κάτι να κυνηγήσω, οπότε αυτό ήταν καλό. Και σίγουρα έχουμε επικεντρώσει κάποια από τα πράγματα μας σε αυτούς και προφανώς προσπαθούμε να τους νικήσουμε, αλλά αυτό είναι μάλλον περισσότερο ομαδικό θέμα.

“Νομίζω ότι για μένα προσωπικά ως οδηγός, μόλις φορέσω το κράνος και σβήσουν τα φώτα την Κυριακή, δεν έχει σημασία τι χρώμα έχει το αυτοκίνητο, αν πιστεύεις ότι μπορείς να τους νικήσεις, τότε θα προσπαθήσεις να τους νικήσεις.

“Δεν αλλάζει πραγματικά την πράξη πίσω από το τιμόνι, αλλά νομίζω ότι για την ομάδα να έχει αυτόν τον στόχο και αυτή τη μάχη, δημιουργεί λίγο περισσότερο… Δεν θέλω να πω κίνητρο, αλλά ναι, υπάρχει ένας στόχος, οπότε κάθε Σαββατοκύριακο έχεις κάτι για να δουλέψεις και αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν μας να εφησυχάσει. “

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts