Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ricciardo – “Η 4η θέση είναι κάτι το απίστευτο”

Ο Daniel Ricciardo εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα που πέτυχε στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μεξικού και δήλωσε ότι η συγκομιδή βαθμών στον αγώνα είναι το πιο σημαντικό για την Alpha Tauri

Στην media day της Πέμπτης ο Daniel Ricciardo είχε βάλει στόχο την παρουσία του στο Q3 και την συγκομιδή βαθμών. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Αυστραλός οδηγός της Alpha Tauri τερμάτισε στη 4η θέση και κέρδισε κατά κράτος την Mercedes. Ανάμεσα του ο “Aussieman” θα έχει την πρώην ομάδα του, Red Bull.

Είμαι πολύ χαρούμενος με την 4η θέση. Αυτό που έγινε είναι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα για εμάς σαν ομάδα. Πίστευα από την μια ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι τρελό. Ωστόσο ήδη από εχθές και από τον πρώτο γύρο συγκεκριμμένα, είχα καταλάβει ότι είχα μια καλή αίσθηση με αυτό το μονοθέσιο“, ανέφερε αρχικά ο Ricciardo.

Μετά το Austin γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα φυσιολογικό τριήμερο στο Μεξικό, ούτως ώστε να δοκιμάσουμε πράγματα με το στήσιμο του μονοθεσίου στην πίστα. Αρχίσαμε με ένα ελαφρά διαφορετικό μονοθέσιο και αυτό έκλεινε προς τα δικά μου θέλω. Ήμουν πολύ χαρούμενος που έκανα ένα δυνατό ξεκίνημα στο τριήμερο χθες. Η εμπιστοσύνη στο μονοθέσιο ήταν εκεί και ήμασταν πάντα ένα δυνατό 10ο μονοθέσιο, με μερικά ταχύτερα sectors, ανά τακτά διαστήματα“.

Ο Daniel Ricciardo στις δηλώσεις του μίλησε και για την συνεισφορά του συναθλητή του στην ομάδα, Yuki Tsunoda στην πρόκριση του στο Q3 και ανέφερε για την σημαντικότητα του αγώνα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Alpha Tauri

Πριν τις κατατακτήριες δοκιμές ο στόχος δεν ήταν το εάν μπορούσαμε να μπούμε στο Q3. Ο στόχος ήταν το πόσο ψηλά στο grid θα βρισκόμασταν“.

Ricciardo

Ο Yuki ήταν εξαιρετικός και μου έδωσε slipstream, στο Q1 και στο Q2. Αυτή η κίνηση μας έδωσε το επιπλέον δέκατο του δευτερολέπτου ή ακόμα και 2, για να προκριθούμε. Έπειτα η απόδοση μας στο Q3 ήταν απλώς ο ρυθμός μας. Από αυτή την άποψη, είχαμε τον ρυθμό να το κάνουμε“.

Ο γύρος που είχα στο μυάλο μου ήταν σίγουρα για την 7η θέση ή στην καλύτερη για την 6η θέση. Ωστόσο η 4η θέση που πέτυχα είναι κάτι το απίστευτο“.

Ως Alpha Tauri αυτό το κατόρθωμα πρέπει να το απολαύσουμε, γιατί είναι μια μεγάλη στιγμή για εμάς. Δεν είναι συχνό γεγονός η παρουσία μας στην πρώτη δεκάδα και να φτάνουμε να τερματίζουμε τόσο ψηλά. Επομένως πάρχει μέρος του εαυτού μου που θα το απολαύσει, για την επόμενη ώρα“.

Οι βαθμοί δίνονται αύριο όμως και πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να πετύχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεμα. Η μισή δουλειά έχει τελειώσει. Αλλά η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, μέχρι τη στροφή “1”. Θα παραμείνω ήρεμος, θα διαλέξω μια καλή γραμμή και θα αγωνιστώ σκληρά“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.