Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Red Bull – Αίτημα στη FIA για επανεξέταση της ποινής του Hamilton

H Red Bull κατέθεσε επίσημο αίτημα στην FIA, το κυβερνών σώμα της F1, ζητώντας επανεξέταση της ποινής των 10 δευτερολέπτων του Lewis Hamilton.

Ο Christian Horner είχε δηλώσει πως η Red Bull σκεφτόταν αρκετά σοβαρά την συγκεκριμένη επιλογή, οπότε η είδηση αυτή δεν προκαλεί εντύπωση.

Η επαφή μεταξύ των δύο διεκδικητών του τίτλου είχε ως αποτέλεσμα ο Max Verstappen να εγκαταλείψει τον αγώνα και ο Lewis Hamilton να δεχτεί ποινή 10 δευτερολέπτων.

Παρ’ όλο που το GP Μεγάλης Βρετανίας αποτελεί πλέον παρελθόν, το συμβάν αυτό συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη αλλά και τις ομάδες.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, μάλιστα, ο Christian Horner χαρακτήρισε ξανά τον Lewis Hamilton ‘παραβάτη’, ενώ τόνισε πως δέχτηκε μία ποινή ‘χάδι’.

Max Verstappen Red Bull
Ενώ ο Christian Horner είχε τονίσει πως η Red Bull εξετάζει την άσκηση του δικαιώματός της για αμφισβήτηση της απόφασης, την Τρίτη, η FIA επιβεβαίωσε πως η Red Bull θα ασκήσει το δικαίωμα αυτό.

Το κυβερνών σώμα κάλεσε τις Red Bull και Mercedes να παρουσιαστούν, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 16:00 CEST την Πέμπτη του Ουγγρικού Grand Prix.

Μέσω του εγγράφου γνωστοποιείται πως η Red Bull κατέθεσε το αίτημά της για επανεξέταση την Παρασκευή, 23 Ιουλίου, την ίδια μέρα που η Red Bull δημοσίευσε τις πρώτες σκέψεις του Christian Horner για τα γεγονότα του αγώνα.

Οι επικεφαλής κάθε ομάδας, όπως και μέχρι δύο ακόμα εκπρόσωποι από την κάθε ομάδα, θα πρέπει να παρευρεθούν στο meeting με τους αγωνοδίκες.

Ο Διεθνής Αθλητικός Κανονισμός της FIA (International Sporting Code) δίνει το δικαίωμα αιτήματος επανεξέτασης, αν “ανακαλυφθεί κάποιο σημαντικό και σχετικό στοιχείο το οποίο δεν ήταν στην διάθεση των ενδιαφερόμενων για επανεξέταση την ώρα που πάρθηκε η εν λόγω απόφαση”.

Το άρθρο που αφορά τις εφέσεις και τις αιτήσεις για επανεξέταση είναι το Άρθρο 15 του Διεθνούς Αθλητικού Κανονισμού.

Εάν η Red Bull δεν πληροί τα παραπάνω κριτήρια, το αίτημά της θα απορριφθεί. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι σκοπεύει να παρουσιάσει ενώπιον των αγωνοδικών. Εάν οι αγωνοδίκες κρίνουν πως η ομάδα πληροί τα κριτήρια, η έρευνα για το εν λόγω συμβάν θα ανοίξει ξανά.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία ομάδα που είχε ασκήσει το δικαίωμά της για επανεξέταση ήταν η Alfa Romeo, με τους αγωνοδίκες να κρίνουν πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία δικαιολογούν εκ νέου έρευνα της ποινής των 30 δευτερολέπτων που είχε δεχθεί ο Kimi Raikkonen στην Imola. Ωστόσο, η ποινή παρέμεινε ίδια.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!