Ράλι Σουηδίας (Shakedown): Ο Rovanpera έδειξε τον δρόμο 

Τα θεμέλια για κάτι καλύτερο έβαλε στο shakedown ο Kalle Rovanpera, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να είναι ταχύτερος με χρόνο 2:50.9 και έριξε δεύτερο τον Esapekka Lappi που έκανε την μεγάλη έκπληξη. 

Με το καθιερωμένο shakedown ξεκίνησε η δράση στο ράλι Σουηδίας, δεύτερο από τους δεκατρείς αγώνες του WRC. Εν τη απουσία των δύο Sebastien (Loeb,Ogier), o Kalle Rovanpera, έκανε τον ταχύτερο χρόνο (2:50.9) με μέσο όρο ταχύτητας που ξεπερνά τα 115 χιλιόμετρα την ώρα! Ο Φινλανδός σημείωσε τον χρόνο αυτό στο τρίτο του πέρασμα. Στα υπόλοιπα δύο τερμάτισε σε χρόνους 3:00.4 και 2:53.8 αντίστοιχα. 

Την μεγάλη έκπληξη έκανε ο Esapekka Lappi της Hyundai Shell Mobis. Ο έτερος Φινλανδός, έχοντας στις πλάτες του και το ράλι Κουόπιο πρίν από μια εβδομάδα, κατέλαβε την δεύτερη θέση (2:51, με ένα δέκατο διαφορά από τον Rovanpera). Αν μη τι άλλο αυτό έρχεται να του τονώσει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση μετά την όγδοη θέση γενικής στο Μόντε-Κάρλο. 

Στην τρίτη θέση συναντάμε άλλο ένα Toyota Yaris Rally1, αυτό του Takamoto Katsuta. Ο Ιάπωνας της Toyota Gazoo Racing έκανε το shakedown σε χρόνο 2:51.2. Ήταν δύο δέκατα πίσω από τον Lappi και 1,3 δευτερόλεπτα από την πρωτοπορία. Μόλις έξι δέκατα πιο αργός από τον Katsuta, τερμάτισε στην τέταρτη θέση ο Elfyn Evans. 

Οι Craig Breen και Thierry Neuville, κατετάγησαν στην πέμπτη και την έκτη θέση αντίστοιχα. Έβδομος τερμάτισε ο Ott Tanak, της M-Sport Ford, ενώ οι Pierre Louis-Loubet,Oliver Solberg (WRC 2) και Ole Christian Veiby (WRC 2), ολοκλήρωσαν την δεκάδα του shakedown. 

Τα αποτελέσματα του shakedown

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS