WRC

Ράλι Μεξικού (Shakedown): Ταχύτερος ο Rovanpera 

Απόλυτος κυρίαρχος στο απογευματινό Shakedown ήταν ο Kalle Rovanpera ο οποίος με ταχύτερο πέρασμα σε 3:44.4 βρίσκεται στην κορυφή. Δεύτερος ο Esapekka Lappi, τρίτος ο Sebastien Ogier. 

Με το καθιερωμένο shakedown στην περιοχή Llano Grande ξεκίνησε το ράλι Μεξικού. Τα πληρώματα συνολικά έκαναν από 1 ως 4 περάσματα, στην συγκεκριμένη διαδρομή, με το ταχύτερο πέρασμα να προσμετρά στην τελική κατάταξη. 

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen της Toyota Gazoo Racing ήταν οι ταχύτεροι με χρόνο 3:44.4 Οι συμπατριώτες τους Esapekka Lappi/Janne Ferm και οι Sebastien Ogier/Vincent Landais, ήταν αυτοί που συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα με περάσματα σε 3:44.4 και 3:44.7 αντίστοιχα.

Οι Dani Sordo/Candido Carrera, ξεκίνησαν δυναμικά, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα (3:48.7). Τελικά κατέλαβαν την τέταρτη θέση, με επίδοση στα 3:45.8. Πέμπτοι κατετάγησαν οι Elfyn Evans/Martin Scott με Toyota Yaris WRC, με χρόνο 3:46.0. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ott Tanak, έκανε τον έβδομο καλύτερο χρόνο με 3:49.5 

Ο Takamoto Katsuta, αν και έκανε χρόνο 4:00.1 στο πρώτο πέρασμα, βελτίωσε αισθητά τους χρόνους του και πλασαρίστηκε 8ος (3:50.5). Ένατος με ένα μόλις χρονομετρημένο πέρασμα τερμάτισε ο Pierre Louis-Loubet (3:52.7). Την δεκάδα και την πρωτοπορία στην WRC 2 έκλεισε ο Gus Greensmith με 3:58.4. Τέλος ο Ιορδάνης Σερδερίδης ολοκλήρωσε το shakedown στην 17η θέση με 4:14.9

Το πραγματικό ράλι Μεξικού ξεκινά τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές στα λιθόστρωτα σοκάκια του Guanjuato. Πριν από αυτές θα προηγηθεί η τελετή εκκίνησης στις 03:55 ώρα Ελλάδας. 

 

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη μετά το τέλος του Shakedown

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Η σχέση μου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2007, και με το WRC από το 2014. Όταν δεν έχει WRC, παρακολουθώ F1 και MotoGP. Είμαι μέλος του f1racingnews.gr από τον Νοέμβριο του 2022.