Ράλι Μεξικού (Shakedown): Ταχύτερος ο Rovanpera 

Απόλυτος κυρίαρχος στο απογευματινό Shakedown ήταν ο Kalle Rovanpera ο οποίος με ταχύτερο πέρασμα σε 3:44.4 βρίσκεται στην κορυφή. Δεύτερος ο Esapekka Lappi, τρίτος ο Sebastien Ogier. 

Με το καθιερωμένο shakedown στην περιοχή Llano Grande ξεκίνησε το ράλι Μεξικού. Τα πληρώματα συνολικά έκαναν από 1 ως 4 περάσματα, στην συγκεκριμένη διαδρομή, με το ταχύτερο πέρασμα να προσμετρά στην τελική κατάταξη. 

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen της Toyota Gazoo Racing ήταν οι ταχύτεροι με χρόνο 3:44.4 Οι συμπατριώτες τους Esapekka Lappi/Janne Ferm και οι Sebastien Ogier/Vincent Landais, ήταν αυτοί που συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα με περάσματα σε 3:44.4 και 3:44.7 αντίστοιχα.

Οι Dani Sordo/Candido Carrera, ξεκίνησαν δυναμικά, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα (3:48.7). Τελικά κατέλαβαν την τέταρτη θέση, με επίδοση στα 3:45.8. Πέμπτοι κατετάγησαν οι Elfyn Evans/Martin Scott με Toyota Yaris WRC, με χρόνο 3:46.0. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ott Tanak, έκανε τον έβδομο καλύτερο χρόνο με 3:49.5 

Ο Takamoto Katsuta, αν και έκανε χρόνο 4:00.1 στο πρώτο πέρασμα, βελτίωσε αισθητά τους χρόνους του και πλασαρίστηκε 8ος (3:50.5). Ένατος με ένα μόλις χρονομετρημένο πέρασμα τερμάτισε ο Pierre Louis-Loubet (3:52.7). Την δεκάδα και την πρωτοπορία στην WRC 2 έκλεισε ο Gus Greensmith με 3:58.4. Τέλος ο Ιορδάνης Σερδερίδης ολοκλήρωσε το shakedown στην 17η θέση με 4:14.9

Το πραγματικό ράλι Μεξικού ξεκινά τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές στα λιθόστρωτα σοκάκια του Guanjuato. Πριν από αυτές θα προηγηθεί η τελετή εκκίνησης στις 03:55 ώρα Ελλάδας. 

 

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη μετά το τέλος του Shakedown

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS