MOTOGP

Κατατακτήριες, Valencia: Rookie of the year: Jorge Martin!

4η Pole για την αποκάλυψη της φετινής σεζόν, με τη Ducati να κάνει πάρτι για ακόμη ένα Σάββατο…

Εκεί που δεν έριχνες το βλέμμα εύκολα πάνω του για ένα Σαββατοκύριακο, ο Jorge Martin έκανε εντυπωσιακό γύρο και συνέχισε την εξαιρετική σταθερή πορεία του. Ο Ισπανός ξεκάθαρα δείχνει πως έχει όλο το πακέτο να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Ναι, είναι νωρίς και δεν τον έχουμε δει κάτω από πίεση. Αλλά, τη σεζόν που έκανε τριπλό χειρουργείο και έχει χάσει 4 αγώνες, έχει καταφέρει να πάρει 4 Pole, να κερδίσει, να βρεθεί 3 φορές στο βάθρο, αλλά και να δείξει πως είναι εδώ από τόσο νωρίς στη νέα κατηγορία και τη νέα του ομάδα, όταν άλλοι…ψάχνονται!

Ο θρίαμβος για την Ducati ήταν γεγονός, καθώς παρά τις πτώσεις αμφοτέρων στις τελευταίες προσπάθειες τους, Bagnaia & Miller πλασαρίστηκαν στο 2-3! Ο Bagnaia με χρόνο 1:30.000 μπορεί να έχασε στο όριο μια 6η συνεχόμενη Pole, αλλά έχει πιστοποιήσει σε κάθε ευκαιρία πως η πρόοδος του μετά το καλοκαιρινό break είναι τεράστια! Αντίθετα, ο Miller ήταν για άλλο ένα Σάββατο εκεί κοντά, αλλά δεν είναι καθόλου θετικό για τον ίδιο πως σε μια χρονιά που Pecco, Zarco κ’ Martin πήραν έστω μια Pole, o ίδιος δεν τα κατάφερε σε καμία από τις 18 διαδρομές!

Ισχυρές Suzuki!

Ο Zarco έμεινε στο τέλος, και όχι γιατί δεν έκανε καλές κατατακτήριες καθώς ολοκλήρωσε 5ος. 23 χιλιοστά του έλειψαν ώστε να βρεθεί 4ος και να ‘γράψει’ μια τρομερή μέρα για τους Ιταλούς. Στο 4-6 οι δύο εξαιρετικές Suzuki για πρώτη φορά φέτος σε ένα γύρο. Rins & Mir το έλεγαν από την Πέμπτη πως θα είναι ανταγωνιστικές, αλλά πως να πεισθεί κάποιος όταν ούτε καν την περσινή Πρωταθληματική σεζόν κατάφεραν να γίνουν Poleman? Σίγουρα αύριο θέτουν υποψηφιότητα για νίκη…

O Brad Binder βρίσκοντας απότομα πολύ καλό ρυθμό πήρε την ανέλπιστη 7η θέση, για να ακολουθήσουν στο 8-10-11 οι Yamaha των Quartararo, Rossi, Morbidelli. Ο Γάλλος θα ήθελε κάτι καλύτερο, αλλά η 10η θέση του ‘Doctor‘ του δίνει τη δυνατότητα για ένα καλό πλασάρισμα αύριο στον τελευταίο του αγώνα στα 42 του χρόνια! Μοιάζει μακρινό, αλλά το βάθρο No.200 ίσως αναφερθεί στη διάρκεια του Gp, αναλόγως με την κατάσταση του…

Άπαντες στο Q2 πλην του 12ου Aleix Espargaro εντός δευτερολέπτου…

Ο μεγάλος αγώνας θα διεξαχθεί αύριο στις 15:00…

Aναλυτικά το Q2:
GP Βαλένθια Κατατακτήριες
Aναλυτικά οι χρόνοι και του Q1:
GP Βαλένθια Q1

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.