Κατατακτήριες, Silverstone: Επιβλητική Pole του Zarco!

Ο Γάλλος αναβάτης της Pramac είχε προειδοποιήσει στις Ελεύθερες Δοκιμές, και διαγράφοντας νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας, θα ψάξει την πρώτη του νίκη στο MotoGP αύριο το μεσημέρι. Vinales,Miller στο ‘2-3’, στο ‘4-6’ Quartararo, Aleix Espargaro.

Πολλοί αναβάτες έκαναν εξαιρετικό γύρο στο φινάλε των Κατατακτήριων Δοκιμών στο Silverstone, ωστόσο ο Johann Zarco δεν…γινόταν να χάσει αυτήν την Pole. Χαρακτηριστικό αποτελεί πως οι πρώτοι έξι αναβάτες των δύο πρώτων σειρών του αυριανού grid, χωρίστηκαν από μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Zarco ξέρει πως η θέση του δεν είναι δεδομένη και το 2023, και αύριο θα ψάξει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Μια επιτυχία που αναζητεί αρκετά χρόνια και δεν έχει καταφέρει παρά τα πολλά βάθρα που έχει. Κλειδί για την Pole ήταν η αυτοπεποίθηση που άντλησε ο Γάλλος από τις Ελεύθερες Δοκιμές, όπως δήλωσε.

Συγκινητικός Aleix Espargaro

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Fabio Quartararo, και ο άμεσος ανταγωνιστής του, Aleix Espargaro, θα εκκινήσουν από την δεύτερη σειρά εκκίνησης αύριο. Ο Ισπανός έκανε υπερπροσπάθεια για να βρεθεί εκεί, καθώς στα Ελεύθερα-4 αντιμετώπισε μια άσχημη πτώση στο πρώτο στροφή (από το σημείο εκκίνησης της F1), και χρειάστηκε το ΟΚ των γιατρών για να λάβει μέρος. Εν τέλει τα κατάφερε, αν και η εικόνα του να κουτσαίνει για να φτάσει στη μοτοσυκλέτα του στο γκαράζ της Aprilia μαρτυρούσε πως δεν είναι στο 100%. Και πως να είναι άλλωστε;

Πλάι στον Zarco στην πρώτη σειρά εκκίνησης θα βρεθεί ο Maverick Vinales με τον Jack Miller. Ο Ισπανός ήταν ο τελευταίος που ολοκλήρωσε γρήγορη προσπάθεια και έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη Pole με την Aprilia. Φυσικά, είναι η καλύτερη επίδοση του φέτος σε Κατατακτήριες Δοκιμές. Από την πλευρά του ο Αυστραλός είχε πολύ καλό ρυθμό σήμερα στο Silverstone και τον εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Μάλιστα, στο σύνολο προσπαθειών με τα πρώτα μαλακά ελαστικά, έφτασε μόλις 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον Quartararo που ήταν στην πρώτη θέση εκείνη τη στιγμή.

Γνωστό σύμπτωμα των Suzuki οι κάκιστες Κατατακτήριες

O Luca Marini έκανε πολύ καλούς χρόνους στα δύο πρώτα sector, ωστόσο στη συνέχεια δεν διατήρησε τον ίδιο ρυθμό, μη καταφέρνοντας κάτι περισσότερο από τη 10η θέση. Αντίθετα, οι προερχόμενοι από το Q1, Bezzecchi και Bastianini θα εκκινήσουν από 7η και 8η θέση αντίστοιχα αύριο. Οι αναβάτες της Mooney VR46, πάντως, έκαναν ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση φέτος και αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος.

Στις δύο τελευταίες θέσεις του Q2 ‘τοποθετήθηκαν’ οι Suzuki, με το Ιαπωνικό εργοστάσιο να έχει ‘βαρύνει’ αρκετά πλέον, ψυχολογικά αλλά και σε ζητήματα εξέλιξης της φετινής μοτοσυκλέτας. Οι επιδόσεις τους σε Κατατακτήριες Δοκιμές είναι το μεγάλο αγκάθι για τη Suzuki, και αυτή η συνήθεια δεν διακόπηκε ούτε στην Silverstone, όπου χθες έμοιαζαν να μπορούν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Αναλυτικά η κατάταξη του Q2:

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter

F1RACINGNEWS