Κατατακτήριες, Mandalika: Επιστρέφει το χαμόγελο στον ‘El Diablo’!

Κυριαρχικός ο Fabio Quartararo στη ‘Mandalika’, καθώς κατέκτησε την πρώτη φετινή Pole. Οι δυο Pramac μαζί του στην πρώτη σειρά εκκίνησης.

Ο ΄έντονος προβληματισμός προ 2 εβδομάδων, ‘αποχωρεί’, τουλάχιστον για την ώρα, από το γκαράζ της Yamaha, αποδεικνύοντας ξανά πως το Qatar δεν ‘προσφέρει’ ασφαλή συμπεράσματα για τις επιδόσεις των ομάδων. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατέκτησε σχετικά…άνετα την Pole Position στη ‘Mandalika’, και εάν συνυπολογίσουμε το FP2 χθες, μοιάζει να είναι ο ταχύτερος στις περίεργες συνθήκες που επικρατούν.

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Fabio Quartararo δήλωσε πάρα πολύ ικανοποιημένος και από τα Ελεύθερα-4. Για εμάς μπορεί να είναι μια διαδικασία που δεν προκύπτουν εύκολα ειδήσεις, όμως για τις ομάδες ίσως να είναι και το σημαντικότερο session του τριημέρου.

2η και 3η θέση για τις Pramac, με τον Jorge Martin να είναι ταχύτερος κατά σχεδόν ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τον Zarco. Οι Pramac είχαν πολύ καλές επιδόσεις και στις Ελεύθερες Δοκιμές χθες. Αμφότεροι στις πρώτες δηλώσεις τους στάθηκαν στην καλή φυσική κατάσταση που απαιτεί η ‘Mandalika’, εξαιτίας του καιρού. Ο 24χρονος Ισπανός, έχει ξεκινήσει εξαιρετικά σε Kατατακτήριες Δοκιμές, καθώς υπενθυμίζουμε πως ήταν ο Poleman στο Qatar.

Βελτιωμένη η ΚΤΜ

Δυνατή μετά από καιρό σε Κατατακτήριες έδειξε η ΚΤΜ, με τον Brad Binder στην 4η θέση, και τον Oliveira στην 7η. Η Αυστριακή ομάδα θέλει να αφήσει πίσω τα περσινά προβλήματα στον ένα γύρο, ‘ψάχνοντας’ ένα καλό πλασάρισμα σε κάθε πίστα.

Δυο εβδομάδες μετά τον θρίαμβο στο Qatar, o Enea Bastianini κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις καθώς βρίσκεται μπροστά από τις δυο Ducati Lenovo καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Για έναν αναβάτη σαν τον Bastianini που διανύει μόλις την 2η σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, η σταθερότητα/συνέπεια στις πρώτες θέσεις είναι μια δύσκολη ‘εξίσωση’. Φυσικά, απαιτεί τη μέγιστη συγκέντρωση.

Περισσότερα σε λίγα λεπτά…

Αναλυτικά η κατάταξη του Q2:
GP Ινδονησίας Q2

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter.….

F1RACINGNEWS