Κατατακτήριες, LeMans: Quartararo κ’ πάλι!

Εκεί που όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί, η Yamaha υπενθύμισε ότι φέτος είναι πανίσχυρη με Quartararo-Vinales στο 1-2!!

Στον τελευταίο γύρο του Q2 στο LeMans 5 αναβάτες βελτίωσαν χρόνους, και άφησαν τον Marc Marquez 6o, τη στιγμή που όλοι πίστεψαν πως θα είναι αυτός ο Poleman. Κάπως έτσι, ο ειδικός στον ένα γύρο ,Quartararo, ‘ένωσε’ σωστά τα κομμάτια, παρότι δεν ήταν σε κανένα sector ο ταχύτερος! Πίσω του o Vinales ήρθε κι αυτός χωρίς ταχύτερο sector να συμπληρώσει το θριαμβευτικό 1-2 της Yamaha! Τρίτη θέση για τον Miller που θα έχει την ευκαιρία να ‘πεταχτεί’ πρώτος στην εκκίνηση, χάρη στη Ducati και τον Dall’Igna και το μοναδικό σύστημα εκκίνησης των Ιταλών.

Εξαιρετικός γύρος και για τον Morbidelli στην 4η θέση, με τη Yamaha να είναι η απόλυτη κυρίαρχος με 3 αναβάτες στις 4 πρώτες θέσεις και τον Rossi 9o. Σίγουρα ένα σημαντικό βήμα ανάκαμψης για τον ‘Doctor’ που όμως θα πρέπει να μεταφραστεί και με βαθμούς στον αγώνα. 5η θέση για τον Zarco που μένει σε επαφή με τους πρώτους και θα κάνει τα πάντα για ένα καλό πλασάρισμα μέσα στην πατρίδα του. Στο 6-7-8 θα εκκινήσουν 3 Honda με τον Marcx να αφήνει πίσω Nakagami-Pol αντίστοιχα. Ο ίδιος ο Ισπανός πολυΠρωταθλητής πάντως θα είναι περισσότερο δυσαρεστημένος μιας και μέχρι ένα σημείο ‘ένιωθε’ Poleman. Πίσω από τον Rossi στη 10η θέση ο Miguel Oliveira ήταν η πρώτη KTM, αλλά αρκετά μακριά από εκεί που θα ήθελε. 1,6 από την κορυφή στις τελευταίες θέσεις του Q2 Savadori και Marini, οι δύο που προκρίθηκαν από το Q1..

Η διαφορά του Rossi με τον Poleman Quartararo κυμάνθηκε κάτω από 8δέκατα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά το επίπεδο συναγωνισμού…

Q2
Q1

Σε μια θεαματική διαδικασία που κρίθηκε στο τέλος δύο αναβάτες που κανείς δε περίμενε πήραν την πρόκριση! Lolo Savadori και Luca Marini άφησαν εκτός Bagnaia, Aleix και τη Suzuki, μιλώντας στο τέλος. Ο Savadori ,συγκεκριμένα, έκανε έναν μαγικό τελευταίο γύρο και ‘εξαφανίστηκε’ 8 δέκατα μπροστά! Μια τρομερή επίδοση για τον Ιταλό, ο οποίος έδειξε πράγματα όλο το ΣΚ. Εκτός της δικής του πρόκρισης, νίκησε κ’τον teammate του αφήνοντας τον 3ο, διακόπτοντας 4 συνεχόμενα πλασαρίσματα στο Q2 του Aleix.

Πίσω του οι δύο Suzuki με τον Mir μπροστά. Θα έχουν πάρα πολύ δύσκολο έργο στον αγώνα και σίγουρα θα ελπίζουν σε μεικτές συνθήκες προκειμένου να ανακατευτεί η τράπουλα. 6ος στο Q1, και 16ος στη σχάρα εκκίνησης θα είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Bagnaia, βγαίνοντας ξεκάθαρα χαμένος από το LeMans ως τώρα. Στο 7-8 οι δύο Tech3, που απογοήτευσαν ξανά, ενώ ο Alex Marquez έπεσε λίγα λεπτά πριν τη λήξη. Έτσι, μη μπορώντας να βρει καλύτερο χρόνο συμβιβάστηκε με τη 19η θέση, όντας σίγουρα απογοητευμένος…

H εκκίνηση του μεγάλου αγώνα θα γίνει στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής…

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS