Πρώτη εικόνα για την Mercedes W13

Η Mercedes έδωσε μέσω του Twitter μια πρώτη γεύση για το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς.

Τα χριστούγεννα αποκαλύφθηκε στο Youtube ο ήχος α΄πό την εξάτμιση της W13. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να το απολαύσετε

Ο Sam Collins ειδικός στα τεχνολογικά του σπορ δήλωσε πως για να είναι σε θέση η Mercedes να βάλει μπροστά τον κινητήρα πριν τα Χριστούγεννα είναι πολύ σοβαρή δήλωση για το τι θα επακολουθήσει στη συνέχεια. Τα μέλη της ομάδας παρακολούθησαν τον κινητήρα να μπαίνει μπροστά στο εργοστάσιο και αμέσως έκαναν βίντεοκλήση τον Toto Wolff για να απολάυσουν το θεάμα.

Στην τελευταία ανάρτηση της, η Mercedes ε΄δωσε μια ακόμη γεύση για την W13, αυτή τη φορά για το πως θα είναι το μονοθέσιο του 2022 δείχνοντας τις αλλαγές που έχουν γίνει στα αεροδυναμικά όπως το επιτάσσουν οι νέοι κανονισμοί.

Επιπλέον έχοντας αγωνιστεί τα τελευταία δύο χρόνια με μαύρο χρώμα έπειτα από απαίτηση του Lewis Hamilton για το Black Lives Matter, υπάρχουν έντονες φήμες πως το 2022 η ομάδα θα επιστρέψει στα παραδοσιακά ασημί χρώματα.

Η Mercedes αλλά και η RedBull εξέλιξαν τα μονοθέσια του 2021 μέχρι το τέλος αφού είχαν σαν στόχο το πρωτάθλημα. Ο Christian Horner παραδέχθηκε ότι η RedBull θα γνωρίζει εαν έδωσαν παραπάνω προσοχή από οτι έπρεπε την προηγούμενη χρονιά εαν δουν τη Ferrari να διαλυεί το συναγωνισμό στις αρχε΄ς της νέας σεζόν. Η Mercedes λογικά θα έχει στο νου της τις ίδιες ανησυχίες με την Αυστριακή ομάδα, το οποίο θα το μάθουμε στις χειμερινές δοκιμές.

Οι ομάδες πρέπει να σχεδιάσουν τα νέα μονοθέσια τους με βάση τους νέους κανονισμούς όπου προυποθέτουν 18 ίντσες ελαστικά καθώς επίσης και αλλαγε΄ς στα αεροδυναμικά με στόχο τα μονοθέσια να μπορούν να ακολουθήσουν το ένα το άλλο ώστε τα προσπεράσματα να γίνουν πιο εφικτά και να βελτιωθεί το θέαμα.

Επίσης οι οδηγοί μίλησαν ανοικτα για το πόσο διαφορετικά θα είναι τα μονοθέσια από άποψη οδηγικής συμπεριφοράς, με το νέο Ground Effect το οποίο έχει να εμφανιστεί στο σπορ για πάνω από 3 δεκαετίες.

Ο Lewis Hamilton θα έχει ως νέο ομόσταυλό του για το 2022 τον πολλά υποσχόμενο George Russell, ενώ ο Valtteri Bottas ο οποίος αποχώρησε επίσημα από την Mercedes πριν λίγες ημέρες θα οδηγήσει για την Alfa Romeo-Sauber.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS