Πρόκειται να διοργανωθεί αγώνας F1 στην Κολομβία;

Η Liberty Media η οποία έχει αποδείξει πως στοχεύει να διεξάγει αγώνες της F1 σε νέους τόπους, σύμφωνα με μία πρόσφατη αναφορά έχει ανοίξει συζητήσεις για διοργάνωση αγώνα στην Κολομβία.

Η Κολομβιανή πόλη Μπαρρανκίγια, έχει ανοίξει συζητήσεις την ιδιοκτήτες της F1, Liberty Media, με σκοπό την διοργάνωση αγώνα σύμφωνα με όσα αναφέρουν ο Δήμαρχος της πόλης και ο Πρόεδρος της Χώρας.

Παρ’ όλο που δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή πίστες που πληρούν τις προδιαγραφές της Formula 1 στην Κολομβία, αξιωματούχοι της πόλης αναφέρουν πως ένας αγώνας F1 θα ήταν από οικονομικής άποψης δελεαστικός.

“Θα μπορούσε να διπλασιαστεί ο αριθμός των τουριστών όπου θα ερχόταν εδώ κατά τη διάρκεια μόλις τριών ημερών. Τολμάμε να ονειρευόμαστε.” δήλωσε ο Δήμαρχος της Μπαρρανκίγια, Jaime Pumarejo.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Ivan Duque, είπε στο κοινό του στην Μπαρρανκίγια το περασμένο Σάββατο πως παρουσίασαν τις προτάσεις τους στην Liberty Media, λέγοντας: “Να υπολογίζεται και εμάς.”

Η συγκεκριμένη ιδέα συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία μίας πίστας η οποία θα συνδυάζει μια ημιαστική χάραξη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Duque. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά της Κολομβίας δεν έχουν γίνει γνωστές προς το παρόν.

Φέτος το καλεντάρι της Formula 1 σπάει όλα τα ρεκόρ, μιας και αποτελείται από 23 προγραμματισμένους αγώνες. Βέβαια, μπορεί η Liberty Media να θέλει να φτάσει το σπορ σε ακόμη μεγαλύτερη γεωγραφική ακτίνα, όμως ο βασικός τους στόχος είναι η διεξαγωγή νέων αγώνων στην Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέχρι στιγμής, στην Λατινική Αμερική διεξάγονται δύο αγώνες, στο Μεξικό και τη Βραζιλία.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS