Προειδοποιητικό καμπανάκι FIA στη Red Bull για τον Verstappen

Η FIA προειδοποίησε την Red Bull για τους πανηγυρισμούς του Max Verstappen, επάνω στο πέσιμο της καρό σημαίας στο GP Στυρίας.

Ο Max Verstappen ήταν μεγάλος νικητής του Grand Prix της Στυρίας. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull ήταν ο μεγάλος νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές και παράλληλα είδε πρώτος την καρό σημαία, στον αγώνα της Κυριακής. Με αυτή την νίκη ο Verstappen αύξησε την διαφορά στην βαθμολογία των οδηγών, στους 18 βαθμούς από τον Lewis Hamilotn.

Όταν πέρασε την γραμμή τερματισμού ο Verstappen έκοψε ταχύτητα μπροστά στο pit box της Red Bull, για να πανηγυρίσει μαζί με τους μηχανικούς του. Αμέσως μετά ο Ολλανδός οδηγός έκανε σπινάρισμα στους πίσω τροχούς, αφήνοντας στην πίστα σημάδια από τα ελαστικά.

Παρότι οι οδηγοί επιτρέπεται να πανηγυρίσουν μετά το τέλος του αγώνα και ορισμένοι στο παρελθόν έχουν κάνει και τα γνωστά σε πολλούς “donuts”, ο Michael Masi είχε αντίθετη άποψη. Ο αλυτάρχης της F1 έμεινε δυσαρεστημένος με την πράξη που έκανε ο Verstappen. Ο ίδιος εξήγησε πως αυτό έθετε σε κίνδυνο τους υπόλοιπους οδηγούς που ερχόντουσαν από τη στροφή “10”. Παράλληλα ο Masi προειδοποίησε την Red Bull πως αυτό που έκανε ο Verstappen δεν πρέπει να συμβεί ξανά.

FIA
Max Verstappen, Grand Prix of Styria

Στην ερώτηση για το εάν εξετάστηκε το εν λόγω περιστατικό από τους αγωνοδίκες, ο Masi απάντησε το εξής:
Ναι, το έκανα, μόλις αυτό συνέβη

Δεν ήταν μια ιδανική κατάσταση εκεί. Για αυτό ακριβώς το λόγο μίλησα κατευθείαν με την ομάδα και τους εξήγησα κατάλληλα, πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει στο μέλλον ξανά επιτρεπτό από εμάς“.

Σύμφωνα με το άρθρο 43,3 των αθλητικών κανονισμών της F1 ξεκαθαρίζει πως οποιαδήποτε πράξη πανηγυρισμού μετά το τέλος του αγώνα, θα πρέπει να γίνεται εντός αυστηρών ορίων.

Ο κανονισμός αναφέρει πως οποιοσδήποτε πανηγυρισμός από τον νικητή του αγώνα, θα πρέπει:

Πρώτον, να γίνεται με ασφάλεια και να μην θέτει σε κίνδυνο άλλους οδηγούς ή υπαλλήλους εντός της πίστας

Δεύτερον, να μην υπάρχει θέμα με την νομιμότητα του μονοθεσίου

Και τρίτον, να μην καθυστερεί την απονομή του βάθρου των νικητών

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS