Προτεραιότητα της Alfa Romeo είναι να μην πάρει βαθμούς ο Russell

Ο επικεφαλής μηχανολογίας στην πίστα της Alfa Romeo, Xevi Pujolar, επισήμανε ότι στόχος της ομάδας του είναι να μην πάρει βαθμούς ο George Russell.

O George Russell δεν έχει καταφέρει ακόμη να βαθμολογηθεί την φετινή σεζόν, παρά το γεγονός ότι έχει καταφέρει να προκριθεί δύο φορές στο Q3. Έτσι, η Williams παραμένει ένατη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, με την Alfa Romeo να διατηρεί την όγδοη θέση, με δύο βαθμούς.

Ο επικεφαλής μηχανολογίας στην πίστα της Alfa Romeo, Xevi Pujolar, τόνισε ότι η ομάδα του δεν θέλει να βαθμολογηθεί ο Russell, προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο όσον αφορά την όγδοη θέση του Πρωταθλήματος, καθώς, αυτήν την στιγμή, ο νεαρός Βρετανός μοιάζει να είναι η κύρια απειλή για την Alfa Romeo.

“Πρέπει να αποκτήσουμε μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο Πρωτάθλημα, αλλά πρώτη προτεραιότητά μας είναι να ελέγξουμε το Πρωτάθλημα κι αυτήν την στιγμή κύρια απειλή για το Πρωτάθλημα αποτελεί ο Russell.”

“Όπως πάντα, στόχος μας είναι να πάρουμε βαθμούς, αλλά και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον Russell ή να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα καταφέρει να βαθμολογηθεί.”

Kimi Raikkonen, Alfa Romeo, British Grand Prix 2021
O Pujolar αναφέρθηκε και στις κακές κατατακτήριες που κάνει την φετινή σεζόν ο Kimi Raikkonen, ενώ τόνισε ότι ο ρυθμός αγώνα και του Raikkonen και του Giovinazzi είναι πολύ καλός.

Την φετινή σεζόν, ο Kimi Raikkonen ηττάται σταθερά από τον Antonio Giovinazzi στις κατατακτήριες, με τον Φιλανδό να έχει βρεθεί εκτός Q2 έξι φορές.

“Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό αγώνα, νομίζω ότι κι οι δύο οδηγοί είναι πολύ γρήγοροι. Σε ό,τι αφορά τις κατατακτήριες, όπου οι διαφορές είναι πολύ μικρές, κάποιες φορές ο Kimi (Raikkonen) το χάνει.”

“Προφανώς, ο στόχος μας είναι να βάζουμε και τα δύο μονοθέσια στο Q2 και με το sprint qualifying είχαμε και τα δύο μονοθέσια στην πρώτη δεκαπεντάδα, επειδή ο Kimi ήταν, σε γενικές γραμμές, πολύ καλός.”


“Κι οι δύο οδηγοί μας, αν κοιτάξετε τους μέσους όρους της φετινής σεζόν, είναι πολύ καλοί στο να κερδίζουν θέσεις και πιθανότατα ο Kimi (Raikkonen) είναι ένας από τους καλύτερους σε αυτόν τον τομέα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS