ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Seidl – Πρέπει να πάρουμε ρίσκα για να ανέβουμε πιο ψηλά

Ο επικεφαλής της Mclaren Andreas Seidl θέλει την ομάδα του να υποστηρίξει μια πιο επικίνδυνη προσέγγιση στην ανάπτυξη του μονοθέσιου για να μπορέσει να ανέβει πιο ψηλά.

Η ομάδα που έχει βάση το Woking έκανε μια αστραπιαία άνοδο αυτή την σεζόν,και έχει κατοχυρώσει αυτή την στιγμή την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά από ένα ακόμα γκραν πρι που βρισκόταν και τα δυο μονοθέσια στην βαθμολογούμενη δεκάδα.

Αλλά γνωρίζοντας πως η ομάδα είναι ακόμα μακριά από τις τρεις πρώτες ομάδες,ο Seidl είναι αποφασισμένος να μην το αφήσει και παροτρύνει μια πιο γενναία προσέγγιση για να πιέσουν μπροστά.

Καθώς ο Seidl ενισχύθηκε από την θέση της Mclaren στην βαθμολογία, λέει πως το κλειδί είναι η συνεχή ανάπτυξη του μονοθέσιου.

“Αυτό που είναι πιο σημαντικό για έμενα είναι η συνεχής ανάπτυξη και η συνεχής βελτίωση για την ομάδα εδώ αλλά και στο στο σπίτι(Woking). “είπε.

“Για έμενα είναι σημαντικό να πάρουμε τον χρόνο μας και να κοιτάμε σε λεπτομέρειες. Με τους όρους για της μεθόδους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να αναπτύξουμε αυτά τα πράγματα. Γιατί αυτά είναι τα θεμέλια για μια επιθετική ανάπτυξη που χρειάζεται όταν υπάρχει ένα κενό όπως αυτό που έχουμε.”

“Πρέπει να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση πάλι μέσα στην ομάδα και πρέπει να είμαστε αρκετά γενναίοι για να πάρουμε πιο επικίνδυνες αποφάσεις για το σχέδιο. Αυτό είναι κάτι που ομάδες με περισσότερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση μπορούν να κάνουν,όπως η Mercedes.”

“Είναι σημαντικό να είμαστε καλοί στις κατηγόριες όπως τα pitstop,στρατηγική αγώνα,και να δείχνουμε πως από τώρα μπορούμε να πάμε την μάχη στους μεγαλύτερους. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως το κενό στην μεριά της επίδοσης είναι κάτι που θα πάρει χρόνο.”

O Andreas Seidl πιστεύει πως το πρώτο βήμα που χρειάζεται για να κατορθώσει τον στόχο του για την Mclaren είναι να ανακτήσει μερική αυτοπεποίθηση που χάθηκε στην διάρκεια των δύσκολων χρόνων.
Andreas Seidl

“Αν έχεις τόσο χάλια χρόνια όπως είχε η Mclaren,τότε κατά κάποιο τρόπο είσαι αντιμέτωπος με τοίχο,εξήγησε ο Seidl,ο όποιος μπήκε στην ομάδα στις αρχές της χρονιάς.”Νομίζω με όλες τις αλλαγές που έγιναν στα τελευταία 5 χρόνια,με το να υπάρχει μια ανισορροπία μέσα στην ομάδα,δεν βοηθάει.”

“Είμαι από τους τύπους που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παίρνουν ρίσκα και να τους προστατεύω όταν κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να δεχτείς τα λάθη που θα γίνουν την ώρα που προσπαθείς να τα αποτρέψεις από το να δημιουργηθούν από την αρχή. Πρέπει να σιγουρευτείς ότι δεν θα γίνουν ξανά.”

“Στην θέση που βρισκόμαστε,πρέπει να παίρνουμε ρίσκα. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη αυτοπεποίθηση μέσα στην ομάδα,ένα πνεύμα πως υπάρχει κάτι που θα χτίσουμε πάλι μαζί.”

“Αλλά δεν λέω πως είναι άσχημα. Ήμουν ενθουσιασμένος όταν ξεκίνησα με όλα αυτά τα καλά αποτελέσματα αυτή την χρονιά,πόσο θετική ατμόσφαιρα υπήρχε και η ορμή που ήταν εκεί,είναι σημαντικό τώρα πως πρέπει να πάρουμε αυτή την κατεύθυνση.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!