ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hulkenberg – Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές για να γίνει η Formula 1 συναρπαστική και πάλι

O Nico Hulkenberg λέει πώς το να ακολουθήσει άλλα μονοθέσια είναι πλέον πιο δύσκολο από ποτέ, παρά την προσπάθεια που κάνουν τα αφεντικά της Formula 1 για να διευκολύνουν την κατάσταση.

Μια ‘ανακαίνιση’ έγινε φέτος στους αεροδυναμικούς κανόνες και είχε στόχο να επιτρέπει τα μονοθέσια να είναι πιο κοντά μεταξύ τους χωρίς να χάνουν πρόσφυση,παρα την μηδαμινή βελτίωση,το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι το κυριότερο και είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν πλέον συναρπαστικοί αγώνες.

Ο Hulkenberg πιστεύει πως το πρόβλημα που είναι αδύνατο να πλησιάσουν τα μπροστινά μονοθέσια

δεν πρέπει να το αφήσουν έτσι,αφού πρότεινε πως είναι πλέον μια τεράστια αδυναμία για τους πιλότους.

“Νιώθω πως έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο πλέον, για να είμαι ειλικρινής. ” είπε ο Hulkenberg, όταν ρωτήθηκε για τις δυσκολίες μόλις φτάνουν κοντά σε άλλα μονοθέσια που είναι μπροστά.

“Ειδικά όταν είσαι πολύ κοντά, ίσως στα πέντε δέκατα. Αν ο μπροστινός σου έχει κάποια αναπήδηδη ή κάποιο λάθος,η ξαφνική έλλειψη πρόσφυσης είναι κάποιες φορές τόσο πολύ που αναγκάζεσαι να αφήσεις το γκάζι ή αλλιώς θα βγεις από την πίστα.”

“Είναι σαν να χτυπάς πάνω στο σινικό τοίχος η σαν να σου φεύγει η γη κάτω από τα πόδια.”

Verstappen
Ο Hulkenberg ήταν σαφής πως όσο και να αλλάζουν το μονοθέσιο με τους τωρινούς κανόνες δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση, παρά μόνο μια τεράστια αλλαγή θα κάνει την δουλεία.

“Χρειαζόμαστε μια διαφορετική ιδέα,ένα νέο σχέδιο,”είπε.”Και καταλαβαίνω πως ήδη έχει πάρει τον δρόμο του.”

Οι αρχηγοί πιέζουν σκληρά για να δημιουργήσουν μονοθέσια για το 2021 που θα είναι καλύτερα και θα επιτρέπουν τους οδηγούς να ακολουθούν με ευκολία ο ένας τον άλλον.

Καθώς ο Lewis Hamilton έχει κάποιες σκέψεις σχετικά με τις φιλοδοξίες που έχουν δημιουργηθεί με τις τρέχουσες προτάσεις των κανόνων,ο Hulkenberg είναι πιο αισιόδοξος.

“Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα τι εννοεί αλλά πιστεύω πως οι τεχνικοί κανόνες κατευθύνονται στην σωστή κατεύθυνση και για έμενα το μεγαλύτερο θέμα είναι να καρφιτσώσουν τους σωστούς αεροδυναμικούς κανόνες για να μπορούμε να έχουμε καλές καθαρές μάχες ρόδα με ρόδα. ” είπε ο Hulkenberg,που έλαβε μέρος σε ένα πρόσφατο συμβούλιο με τους επικεφαλής των ομάδων και την FIA για να συζητήσουν τους κανόνες για το 2021.

“Όλοι στο συμβούλιο κατάλαβαν αρκετά αν και ήθελαν το ίδιο πράγμα,γιατί στην τελική,οι αγώνες και το καλό θέαμα είναι που πουλάει την Formula 1 και αναπαράγεται καλή ψυχαγωγία.Οπότε δεν είμαι σίγουρος τι εννοεί η τι ήθελε.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).