ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – Πρέπει να επανορθώσουμε για την προηγούμενη χρονιά στο Hockenheim

Ένα χρόνο μετά το ατύχημα στην Γερμανία που τραυμάτισε τις ελπίδες του για τίτλο, ο Sebastian Vettel επιστρέφει στο Hockenheim έχοντας να αποδείξει κάτι.

Ο  Sebastian Vettel λέει ότι “πρέπει να επανορθώσω για πέρυσι ” στο Γερμανικό Grand Prix καθώς επιστρέφει στον τόπο ενός από τα μεγαλύτερα λάθη στην καριέρα του στην Formula 1.

O Vettel επρόκειτο να πάρει την πρώτη του νίκη στο Hockenheim πέρυσι έχοντας κυριαρχήσει στον αγώνα. Αλλά ένα λάθος 16 γύρους πριν το τέλος στην βρεγμένη πίστα τον έστειλε στις μπαριέρες.

Το λάθος αυτό άνοιξε τον δρόμο για τον Lewis Hamilton να πάρει την νίκη παρόλο που εκκινούσε από την 14η θέση δίνοντας στον οδηγό της Mercedes την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

Την φετινή χρονιά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Vettel επιστρέφει στο Hockenheim όντας 100 βαθμούς πίσω από τον Hamilton στο πρωτάθλημα οδηγών.

“Πρέπει να επανορθώσουμε για την περσινή χρονιά, ειδικά εγώ και ανυπομονώ για τον αγώνα στο Hockenheim” είπε ο Vettel.

“Η ατμόσφαιρα είναι πάντα εκπληκτική και το πλήθος είναι υπέροχο. Θυμάμαι πολλές Γερμανικές σημαίες γύρω από την πίστα από πέρυσι, πράγμα το οποίο πραγματικά μου άρεσε.”

Vettel

“Από άποψη πίστας, φαίνεται αρκετά απλή και ξεκάθαρη από την πρώτη ματιά.  Ειδικά το τελευταίο κομμάτι είναι πολύ διασκεδαστικό αλλά είναι επίσης πολύ τεχνικό μπαίνοντας στο Motodrom. Υπάρχουν πολύ οπαδοί εκεί.  Σίγουρα είναι το καλύτερο κομμάτι της πίστας.”

“Θα έλεγα ότι η πρώτη στροφή είναι πιθανόν από τις πιο δύσκολες στροφές. Είναι πολύ γρήγορη και τελειώνει πριν το καταλάβεις. Οπότε είναι σημαντικό να έχεις μία καλή αίσθηση αμέσως για να ξεκινήσεις με το δεξί πόδι όλο τον υπόλοιπο γύρο.”

sebastian
Ο επικεφαλής της Ferrari Mattia Binotto επανέλαβε τις σκέψεις του Vettel, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο πακέτο αναβάθμισης στο Hockenheim καθώς η ομάδα προσπαθεί να πάρει την πρώτη νίκη της σεζόν.

“Για εμάς, το Γερμανικό GP είναι πρωτίστως ο αγώνας στο σπίτι του Sebastian. Όποτε πραγματικά ελπίζουμε να τα πάμε καλά στο Hockenheim. Ειδικά μετά τον περσινό αγώνα εδώ, όπου η νίκη μας ξέφυγε στο τέλος ενός Σαββατοκύριακου οπίου η απόδοση μας ήταν καλή. “

“Δεν φέρνουμε συγκεκριμένες αναβαθμίσεις. Αλλά μελετώντας τα δεδομένα από τον προηγούμενο αγώνας μας στο Silverstone, μας έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες στην προσπάθεια μας να κατανοήσουμε καλύτερα το αυτοκίνητο μας .”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).