Πρεμιέρα για το Junior WRC στην Κροατία τον Απρίλιο

Το πρωτάθλημα του Junior WRC 2021 περιλαμβάνει 5 rally, με πρώτο εκείνο της Κροατίας τον Απρίλιο και τελευταίο εκείνο της Ισπανίας τον Οκτώβριο.

Στο πρωτάθλημα του Junior WRC, τα νεαρά ταλέντα επιχειρούν να αποσπάσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, οδηγώντας αμάξια Ford Fiesta προδιαγραφών Rally4.Από αυτό το πρωτάθλημα έχουν αναδειχθεί οδηγοί, όπως ο Sébastien Loeb, ο Sébastien Ogier κι ο Elfyn Evans.

Πέρσι, το πρωτάθλημα περιλάμβανε 4 rally εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Φέτος, ωστόσο, οι διοργανωτές του Junior WRC φρόντισαν, ώστε το πρωτάθλημα να αποτελείται από 5 rally με 3 να διεξάγονται στην άσφαλτο και 2 στο χώμα.

Μετά το “πρωτοεμφανιζόμενο” Rally Κροατίας (22-25 Απριλίου), θα ακολουθήσει το Rally Πορτογαλίας (20-23 Μαΐου),το Rally Εσθονίας (15-18 Ιουλίου) και το Rally Βελγίου (13-15 Αυγούστου), ενώ η σεζόν θα κλείσει με το Rally Ισπανίας (14-17 Οκτωβρίου).

Ο διευθυντής του Junior WRC, Maciej Woda, είναι σίγουρος ότι το πρόγραμμα θα “τεστάρει σχολαστικά” τις δυνατότητες των οδηγών, καθώς κάθε rally απαιτεί “ένα διαφορετικό σύνολο από δεξιότητες”.

“Δουλέψαμε πολύ σκληρά με την FIA και τον promoter του WRC, για να εξασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα είναι αρκετά άνετο χρονικά, προκειμένου τα πληρώματα να προετοιμαστούν για κάθε rally. Επιπλέον, αφήσαμε ένα λογικό κενό από το τελευταίο rally του 2020,” προσέθεσε ο Woda.

“Φυσιολογικά, το πρωτάθλημα του Junior WRC ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο κι έτσι επιτρέπει στα πληρώματα να έχουν ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο, για να προετοιμαστούν και να επιβεβαιώσουν τα πλάνα τους ενόψει της επόμενης σεζόν”.

Ο Woda τόνισε ότι το πρόγραμμα είναι φιλικά προσκείμενο και προς τα πληρώματα, καθώς δεν καθυστερεί τους σχεδιασμούς τους ενόψει της νέας σεζόν.

“Από τις συνομιλίες μας με όλα τα ενδιαφερόμενα πληρώματα και παρά την αργή ολοκλήρωση της περσυνής σεζόν, καταφέραμε να παρέχουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους τον χρόνο να συνδυάσουν το πρόγραμμα και τα πλάνα τους ενόψει 2021,” τόνισε ο Woda.

To έπαθλο του νικητή του Junior WRC είναι ένα νέο Ford Fiesta προδιαγραφών Rally2, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα του WRC3. Ο νικητής του περσυνού Junior WRC, Tom Kristensson, έχει την δυνατότητα να συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα του WRC3.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.
Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS