Formula 1

Pole position ο Bottas και 1-2 η Mercedes στο Spielberg

Ο Valtteri Bottas ήταν ο poleman των πρώτων κατατακτηρίων δοκιμών για το 2020. Πρώτο 1-2 για τη Mercedes, εκτός δεκάδας ο Sebastian Vettel.

Ο καιρός στην πίστα της Στυρίας ήταν αίθριος. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 25 βαθμούς Κελσίου και στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο οδόστρωμα.

Στο Q1 ταχύτερος ήταν ο Max Verstappen, με χρόνο 1:04:024. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Magnussen, Russell, Giovinazzi, Raikkonen και Latifi.

Στο Q2 ο Sebastian Vettel τερμάτισε στη 11η θέση και αποκλείστηκε από την συνέχεια των κατατακτηρίων δοκιμών. Μαζί με τον Vettel εκτός δεκάδας έμειναν οι Gasly, Kvyat, Ocon και Grosjean.

Στο Q3 ο Bottas σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:02:939 και κατέλαβε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές. Παράλληλα ο Φιλανδός οδηγός της Mercedes έκανε νέο ρεκόρ πίστας. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Lewis Hamilton και Max Verstappen.

Την πρώτη δεκάδα για τον πρώτο αγώνα της F1 συμπλήρωσαν οι Norris, Albon, Perez, Leclerc, Sainz, Stroll και Ricciardo.

Ο αγώνας θα αρχίσει αύριο στις 16:10, σε απευθείας μετάδοση από το ΕΡΤSPORTSHD και το CosmoteSport 5HD.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, Youtube και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.