Ποινή πέντε θέσεων στον Russell

O George Russell έγινε ο δεύτερος οδηγός που δέχτηκε ποινή πέντε θέσεων επειδή δεν μείωσε αρκετά την ταχύτητα του ότι εμφανίστηκαν οι κίτρινες σημαίες.

Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Russell δεν είχε τον πλήρη έλεγχο του μονοθεσίου του καθώς πέρασε το Daniil Kvyat ο οποίος είχε κάνει τετ α κε στην στροφή κατά την διάρκεια του Q1.

Αφότου μίλησαν με τον οδηγό της Williams και εξέτασαν βίντεο και άλλα στοιχεία, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Russell και του έδωσαν και τρεις βαθμούς ποινή στην άδεια του.

Συνολικά έχει πλέον έξι βαθμούς.

“Το αυτοκίνητο νούμερο 63 (Russell) πλησίασε την στροφή δύο ή οποία ήταν υπό το καθεστώς διπλής κίτρινης σημαίας λόγω του αυτοκινήτου 26 (Kvyat) ο οποίος είχε κάνει τετ α κε στην εξωτερική της στροφής.”

“Ενώ το αυτοκίνητο 63 έκανε μια προσπάθεια να επιβραδύνει όταν έφτασε στις κίτρινες σημαίες, κατά την γνώμη των αγωνοδικών επιβράδυνε ανεπαρκώς και δεν είχε το αυτοκίνητο του υπό πλήρη έλεγχο καθώς πλησίαζε και περνούσε το αυτοκίνητο 26.”

“Αυτή η έλλειψη πλήρους ελέγχου παραβιάζει σαφώς τους κανονισμούς. Ο οδηγός επίσης έθεσε έναν σημαντικό χρόνο σε αυτό τον γύρο και αυτό από μόνο του παραβιάζει τις προδιαγραφές που ορίζονται στις σημειώσεις του επικεφαλή αγώνα.”

Russell

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS