Ποινή πέντε θέσεων στον Norris

O Lando Norris δέχθηκε ποινή πέντε θέσεων καθώς δεν επιβράδυνε αρκετά όταν οι κίτρινες σημαίες έκαναν την εμφάνιση τους.

Οι αγωνοδίκες έδωσαν την ποινή στον Norris παρόλο που γνώριζαν ότι οδηγός της McLaren δεν σκόπευε να βελτιώσει τον χρόνο του.

“Το αυτοκίνητο τέσσερα πλησίασε την στροφή 8 η οποία ήταν υπό καθεστώς διπλής κίτρινης σημαίας λόγω του αυτοκινήτου οχτώ (Nicholas Latifi).”

“Η τηλεμετρία έδειξε ότι το αυτοκίνητο τέσσερα επιβράδυνε στο κομμάτι και ανέπτυξε ταχύτητα μετά το συμβάν. Το αυτοκίνητο τέσσερα ρώτησε την ομάδα του αν έπρεπε να εγκαταλείψει τον γύρο αλλά του είπαν να μείνει έξω λόγω των ταχέως μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών της πίστας.”

“Το μονοθέσιο τέσσερα ολοκλήρωσε τον γύρο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ο ταχύτερος του Q1. Ενώ οι αγωνοδίκες αναγνωρίζουν ότι το αυτοκίνητο τέσσερα δεν προσπαθούσε να κάνει ταχύτερο γύρο, λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών το έκανε και παραβίασε τους κανονισμούς. “

Norris
Οι αγωνοδίκες εξετάζουν και τον George Russell για παραβίαση της κίτρινης σημαίας ενώ ο Lance Stroll δεν θα δεχτεί κάποια ποινή και θα κρατήσει κανονικά την pole.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS