Ποινή 30 δευτερολέπτων για Mazepin και Latifi και 20 δευτερολέπτων για Raikkonen

Οι Nikita Mazepin και Nicholas Latifi δέχτηκαν ποινή 30 δευτερολέπτων στην τελική του κατάταξη του αγώνα του Grand Prix της Αυστρίας. Ποινή 20 δευτερολέπτων στον Kimi Raikkonen για το συμβάν με τον Vettel.

Στον τελευταίο γύρο του Grand Prix της Αυστρίας ο Kimi Raikkonen είχε επαφή με τον Sebastian Vettel. Το αποτέλεσμα ήταν ο Γερμανός να βγει εκτός πίστας. Σε εκείνο το σημείο η κίτρινη σημαία έκανε την εμφάνιση της στην πίστα. Μετά το τέλος του αγώνα οι αγωνοδίκες της FIA κάλεσαν 8 οδηγούς για εξηγήσεις.

Αφότου άκουσαν τους οδηγούς οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να επιβάλουν ποινές για παραβίαση ορίου ταχύτητας, υπό το καθεστώς της κίτρινης σημαίας.

Ένας από αυτούς τους οδηγούς ήταν και ο Nikita Mazepin. Ο Ρώσος οδηγός της Haas τιμωρήθηκε με 10 δευτερόλεπτα ποινή stop and go. Σύμφωνα με το άρθρο 38,3 των κανονισμών τα συνολικά δευτερόλεπτα ποινής ανέβηκαν στα 30 δευτερόλεπτα. Οι αγωνοδίκες είδαν τα onboard πλάνα από το μονοθέσιο και την τηλεμετρία.

Αφότου είδαν τις τηλεμετρίες από το μονοθέσιο του Mazepin, οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν πως ο ίδιος δεν έκοψε το σημείο σημείο που υπήρχε το καθεστώς της διπλής κίτρινης σημαίας.

Εκτός από την ποινή των 30 δευτερολέπτων ο Mazepin πήρε 3 βαθμούς ποινής στο αγωνιστικό του δίπλωμα (σ.σ. superlicense). Συνολικά ο Ρώσος είχε 5 βαθμούς ποινή στο δίπλωμα του.

Ποινή
Nicholas Latifi, Grand Prix Αυστρίας

Την ίδια ποινή με τον Nikita Mazepin έλαβε και ο Nicholas Latifi. Ο Καναδός οδηγός της Williams έλαβε και εκείνος 3 βαθμούς ποινής στο αγωνιστικό δίπλωμα του (σ.σ. superlicense). Ο Latifi τώρα έχει 6 βαθμούς ποινή στο αγωνιστικό δίπλωμα.

Επιπλέον ποινή για το συμβάν με τον Sebastian Vettel στον τελευταίο γύρο έλαβε και ο Kimi Raikkonen. Οι αγωνοδίκες άκουσαν τις απόψεις και των 2 οδηγών και είδαν τα πλάνα από τα μονοθέσια.

Ο Raikkonen στην έξοδο της στροφής “4” έκλεισε την πόρτα στον Vettel, με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή ανάμεσα στους 2 οδηγούς και να βρεθούν και οι 2 εκτός πίστας.

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Raikkonen με drive through penalty. Σύμφωνα με το άρθρο 38,3 των κανονισμών τα συνολικά δευτερόλεπτα ποινής ανέβηκαν στα 20 δευτερόλεπτα. Ο Raikkonen έλαβε 2 βαθμούς ποινής στο αγωνιστικό του δίπλωμα. Ο Φιλανδός οδηγός της Alfa Romeo έχει τώρα 6 βαθμούς ποινή στο αγωνιστικό του δίπλωμα.

Η απόφαση των αγωνοδικών για το συμβάν Vettel-Raikkonen

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS