Ποινή 3 θέσεων στον Lando Norris

Norris
Ποινή 3 θέσεων έλαβε ο Lando Norris για το Azerbaijan Grand Prix, επειδή παρέμεινε στην πίστα παρά την κόκκινη σημαία. Έτσι αντί για 6ος, θα εκκινήσει 9ος αύριο.

Ο Norris βρισκόταν στη μεγάλη ευθεία του Baku την ώρα που βγήκαν κόκκινες σημαίες, επειδή ο Giovinazzi τράκαρε στη στροφή 15. Ρώτησε την ομάδα του για το αν έπρεπε να μπει στα πιτ, επειδή είχε υψηλή ταχύτητα. Η ομάδα του του είπε να μπει, αλλά ήταν πολύ αργά και έκανε άλλον έναν γύρο πριν επιστρέψει,

Το συμβάν αυτό διερευνήθηκε από τους αγωνοδίκες, οι οποίοι του επέβαλαν ποινή 3 θέσεων, 2 λιγότερες από τη συνηθισμένη σε τέτοιες περιπτώσεις.

“O οδηγός παραδέχτηκε ότι άφησε το γκάζι, φρέναρε και μπορούσε να εισέλθει στο pitlane, “ αναφέρει η δήλωση της FIA.

“Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν σίγουρος τί να κάνει και ρώτησε την ομάδα του από τον ασύρματο. Αν και η ομάδα του είπε να μπει άμεσα στα πιτ, ήταν πολύ αργά και ο Norris πέρασε τη γραμμή τερματισμού μία παραπάνω φορά.”

“Οι αγωνοδίκες θεωρούν ότι αν κάποιος δεν υπακούσει σε κόκκινη σημαία στις κατατακτήριες δοκιμές, αξίζει ποινή 5 θέσεων. Ωστόσο, επειδή ο Norris δεν είχε πολύ χρόνο να αντιδράσει λόγω της θέσης του στην πίστα, η ποινή 3 θέσεων είναι αρκετή.”

Ο Norriw έλαβε και 3 πόντους ποινής στη super license του, συνολικά έχει 8. Του λείπουν 4 για να λάβει race ban.

Norris

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts