Ποινή τριών θέσεων για τον Pierre Gasly

Ο οδηγός της Red Bull Pierre Gasly, τιμωρήθηκε για την παρεμπόδιση του Romain Grosjean στο δεύτερο κομμάτι της πίστας του GP του Monaco.

O Grosjean έχασε χρόνο πίσω από τον Gasly στα τελευταία στάδια του Q2 και ακούστηκε από το team radio να λέει:” Ειλικρινά,  δεν δίνουν δεκάρα “

Το συμβάν αυτό στέρησε από τον Grosjean την ευκαιρία να βελτιώσει τον χρόνο του στο Q2 Και έτσι θα εκκινήσει από την 13η θέση.

Ο Gasly συνέχισε τελικά στο Q3 και κατατάχθηκε 5ος.

Ωστόσο καθώς οι αγωνοδίκες άκουσαν τις μεριές των Gasly, Grosjean καθώς και τους αντίστοιχους εκπροσώπους των ομάδων τους. Επέβαλαν ποινή τριών θέσεων στον οδηγό της Red Bull καθώς και έναν βαθμό ποινής στην άδεια του.

“Ο οδηγός του αυτοκινήτου 8 (Grosjean) έπρεπε να φρενάρει δυνατά για να αποφευχθεί η σύγκρουση με το αυτοκίνητο 10 (Gasly). Το οποίο σαφώς πήγαινε πιο αργά σε γύρο προετοιμασίας και βρισκόταν στην αγωνιστική γραμμή.”είπαν οι κριτές.

“Εκείνη την στιγμή το αυτοκίνητο 8 ήταν σαφώς το μοναδικό αυτοκίνητο σε γρήγορο γύρο στο συγκεκριμένο σημείο. Και ενώ οι κριτές αποδέχτηκαν ότι ήταν απίθανο ο οδηγός του αυτοκινήτου 10 να είχε οποιαδήποτε ευκαιρία σε αυτή την σειρά στροφών για να δει το αυτοκίνητο 8, η ομάδα. Παραδέχτηκε ότι δεν είχαν δώσει καμία προειδοποίηση.”

Με αυτή την ποινή ο Gasly υποβιβάζεται στην 8η θέση πίσω από τους Magnussen, Ricciardo και Kvyat.

Ερωτηθείς για το συμβάν με τον Gasly Μετά τις κατατακτήριες ο Grosjean είπε:”Ο καημένος,  δεν του είπαν τίποτα. Είχε μεγάλες, μεγάλες συνέπειες για εμένα επειδή μπορούσα να περάσω στο Q3 και προφανώς κατέληξα στην 13η θέση.”

“Νομίζω η Red Bull σε μεγάλο βαθμό τα γ***ησε εδώ. Ο Pierre δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS