Πληρώνει τις επιλογές του ο Ricciardo…

Κάποιοι έγραψαν και είπαν ότι παρέμεινε ένα πολύ μεγάλο ταλέντο,κάποιοι άλλοι πως είναι ένας πολύ καλός πιλότος χωρίς στόφα πρωταθλητή,προσωπικά θεωρώ ότι πλήρωσε τις λάθος επιλογές εκ του αποτελέσματος ο Daniel Ricciardo.

Όταν άφησε την υποψήφια μελλοντική πρωταθλήτρια Redbull φοβήθηκε την αξιοπιστία της Honda αλλά το κυριότερο την κυριαρχία μέσα στην ομάδα του Max Verstappen χωρίς καμία αμφιβολία.

Τέτοια πίεση δεν ένιωσε ούτε το 2014 όταν είχε ομόσταυλο του τον τετράκις πρωταθλητή Sebastian Vettel.Έτσι δίχως να περιμένει,δίχως να δείξει υπομονή πάει με ένα μεγάλο συμβόλαιο στην Renault,μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας σε θέμα δυναμικότητας ευελπιστόντας στην αγωνιστική άνοδο…

Αυτό ήρθε την δεύτερη χρόνια ενώ βρισκόταν στην Γαλλική ομάδα αλλά ο Ricciardo είχε ήδη υπογράψει για την Mclaren πιεσμένος από τον χρόνο για πρωταθλητισμό και την δίψα για νίκες και βάθρα.Με την Mclaren δεν κόλλησε ποτέ,δεν βρήκαν ποτέ χημεία μεταξύ τους και ας ήρθε εκείνη η νίκη πυροτέχνημα πέρυσι στην Monza.Εξάλλου για αυτό υπάρχουν και οι εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ίσως μετά τον Fernando Alonso εκτιμώ πώς είναι ο πιλότος με τις λιγότερες σωστές επιλογές στην μέχρι τώρα καριέρα του.Ένα κορυφαίος οδηγός που αδίκησε τον εαυτό του και τώρα βρίσκεται ουσιαστικά με το ένα πόδι εκτός Formula1.

Ίσως η παραμονή του το 2018 στην Redbull θα τον έφερνε σε μια εσωτερική μάχη άνευ προηγουμένου με τον Verstappen αλλά θα διεκδικούσαν μαζί νίκες,βάθρα και το περσινό πρωτάθλημα…

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter

F1RACINGNEWS